EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,31 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Nem kell Japánig menni, hogy csodát lássunk!

Budapesten évente megrendezik a szakura, az áprilisban nyíló cseresznyevirág ünnepét. Pécsen ennél csendesebb, de meghatóbb a rügyfakadás.

Pécsen a köztemetőben a sírhelyek fölé magasodó több évtizedes cseresznyefák nyújtanak nem mindennapi látványt.

A több évtizedes fák a magasban össze is érnek

Japán tradicionális ünnepéhez, az ohanamihoz kapcsolódik a szakura ünnepe, amikor takaróra telepedve piknikeznek az emberek, és gyönyörködnek a természet csodájában, a szakura virágzásában.

A sírhelyek fölé is kinyúlnak a fák ágai Fotó: Németh Kriszta

A szakura szó a cseresznyefát és annak virágát jelenti, ami Japán nem hivatalos nemzeti virága.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.