EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Külföld

Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

Nem találtak más madárfajokon madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben – jelentette be kedden a schönbrunni állatkert orvosa azt követően, hogy márciusban el kellett altatni az állatkert összes pelikánját, mert megfertőződtek a kórral.

Most összesen 76 madarat vizsgáltak, köztük hullámos papagájt, tarvarjat és egy házityúkfajtát is. A megnyugtató eredmények után azonban a flamingókat továbbra is téli ketrecekben tartják. Huszonegy nap múlva megismétlik az állatok vizsgálatát, és amennyiben ekkor sem találnak fertőzött egyedet, feloldják a biztonsági korlátozást.


A madárinfluenza miatt már decemberben óvintézkedéseket vezettek be a bécsi állatkertben, a pelikánokat és a flamingókat sátorban különítették el, valamint fertőtlenítették az állatok lakóhelyeit. Néhány részleg, a madár-, az esőerdő- és sivatagház továbbra is zárva marad.

Március 25-én országszerte feloldották a madárinfluenza miatt elrendelt zártan tartást, kivéve Bécs első, huszadik és huszonharmadik kerületében. Az állatkert orvosának tájékoztatása szerint a vírus csak a madarakra veszélyes, más állatfajokra és emberekre nem.


Eddig ezeket tudni a madárinfluenza terjedéséről:

Kapcsolódó Cikkek