EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Érd

Német nemzetiségi kórustalálkozó volt Érden – Tavaszvárás énekszóval

Az Érdi Német Kultúr Egyesület és az érdi Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus rendezésében immár hatodik alkalommal tartották meg a Nyitnikék, azaz Frühlings Wart elnevezésű tavaszt ünneplő kórustalálkozót. A helyszín ezúttal a Finta Rendezvényház volt.

Az idei résztvevők – a vendéglátó Rozmaring kóruson kívül – az Ürömi Heimat Singkreis Német Nemzetiségi Kórus, a csolnoki Német Nemzetiségi Kórus, a nyergesújfalui Német Nemzetiségi Kórus voltak, valamint a Ringlein Tánccsoport Budajenőről. Érdekes színfolt volt a Sax család szereplése is, ahol a nagypapa, az édesapa mellett a két gyermek is muzsikált.


A résztvevők nemcsak a színpadon érezték jól magukat.

Mint Stiblo Anna, a rendező Rozmaring kórus vezetője elmondta: minden évben más-más együtteseket hívnak meg a rendezvényre, ezáltal megismerik a másik énekkar repertoárját, esetleg újabb dalokat is tanulhatnak egymástól.

Az érdi Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus kórus Stiblo Anna vezetésével lépett fel
Fotók: Preiszler János

A kórusok műsorát mintegy 150 érdeklődő hallgatta meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.