EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Debrecen

Nemzetközi fogások versenyeznek az egyetemen

Az országban egyedüliként a Debreceni Egyetemen működő, külföldi hallgatókat tömörítő kari hallgatói részönkormányzat, az International Student Union idén már tizenkettedik alkalommal hirdeti meg az International Food Dayt.

Az április 28-ára tervezett nemzetközi főzőnapra már jelentkezhetnek a hattagú csapatok. A jelentkezési határidő április 10. Nemcsak sokszínű, de finom is a külföldi hallgatói közösség által készített és bemutatott nigériai, japán, indiai, palesztin és svéd ételek sokasága, amelyeket a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi diákok tavaly az International Food Dayen a közönség elé tártak. Az egész napos programon, amelyre több mint ötezer kóstolójegyet adtak el, 15 ország mintegy száz hallgatója készítette el nemzeti ételét. Több mint négyezren tanulnak Debrecenben, most ismét országuk képviseletére készülhetnek.


Minden korábbi rekordot megdöntött az egyetem külföldi hallgatóit tömörítő ISU (International Student Union) által szervezett gasztronómiai program 2016-ban. A különleges ízek és illatok mellett autentikus viseletekkel, nemzetük zászlóival, zenéjével és táncaival idézték meg kultúrájukat a világ különböző tájairól érkezett egyetemisták. Az öttagú zsűri végül a palesztin menüt találta a legjobbnak. Az irániak végeztek a második helyen, míg a dobogó harmadik fokára a török hallgatók csapata állhatott fel. A szervezők a kóstolójegyekből befolyt összeget – ahogy a korábbi években is – jótékonysági célra ajánlották fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.