2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Nézz magadba!

Ez is egy olyan nap, mint a többi. Korán kelsz, leteszed a gyereket a sulinál, leszegett fejjel mormolod magad elé a napi teendőket, robottá válasz, mész, csinálod, érzelmek nem látszanak rajtad, teszed a dolgod, teszed, mert kell, mert elvárják tőled, elvárod magadtól, az egész világ egy ócska elvárás.

Ez is egy olyan nap, mint a többi. Korán kelsz, elviszed a gyereket a sulihoz, de közben beszélgettek, nevettek, kifigurázzátok a rádiók reggeli műsorvezetőit, mosolyogva megállsz egy pillanatra, végiggondolod a napi teendőket, a családodra gondolsz, és tudod, hogy – bár rohannál haza pihenni vagy éppenséggel „semmit tenni” – most a legtöbbet azzal a segítesz, ha teszed a dolgod, teszed, mert ebből születik az otthoni nyugalom és a másnap reggeli gurgulázó nevetgélés.


Mert tudod, hogy a világ nem rólad szól. Hanem a családodról és más emberekről is. Akik szintén lehetnek fáradtak, fásultak, akiknek szintén lehetnek megoldatlan és nehezen megoldható problémáik, akik éppen olyanok, mint te. És ilyenkor, húsvétkor ezeknek a gondolatoknak még inkább el kell hatalmasodniuk rajtad, egy-egy mise, istentisztelet csendje, békéje és történelmi utazása még jobban segít a magadba nézésben, elmélyedésben.

Ez a hétvége más, mint a többi. Áldozatról szól. Tőlünk senki sem várja el azt, amit Jézus megtett értünk. Legalább ezt tiszteljük. És könnyebb lesz a holnap.

Kapcsolódó Cikkek