EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Nyertek a rutinos Rókák

Kemény mérkőzésen játszott a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata a Berlin ellen. Az EHF Kupában a csoportból továbbjutó kék-fehérek Berlinben játszanak szombaton visszavágót.

Egy jó meccs reményében fogadta a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata az EHF Kupa negyeddöntőjében a német Füchse Berlin együttesét. A kék-fehérek a csoportból való továbbjutással már erőn felül teljesítettek, így a Bundesliga negyedik helyén álló berliniek ellen már teher nélkül játszhattak.


Az első tíz-tizenkét percben sikerült is felvenni a németek tempóját a mieinknek, egészen addig fej fej mellett haladtak a felek, utána azonban a vendégek egy 4-0-s sorozatot futottak, így elhúztak a Bányásztól. A 19. percre hat gólra duzzadt a két fél közti különbség, ami a szünetre is megmaradt: ekkor 17-11-re vezettek a vendégek.

A második játékrészben a Tatabánya nagy erőket mozgósított, hogy felzárkózzon, az 51. percre csak három találatra olvadt a Füchse előnye. A németek legeredményesebb játékosa, a dán Hans Lindberg hátára vette a csapatát, három gólt is dobott a hajrában. Ez természetesen megnyugtatta a rutinos vendégeket, akik végül magabiztosnak mondható, ötgólos győzelmet arattak a győri Audi Arénában: 30-25-re győztek a berlini Rókák.


– Gratulálok a vendégeknek, megérdemelten nyertek – kezdte sportszerűen az összecsapás értékelését Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya trénere. – Ez a realitás, ennyi van a két csapat között. A németek tele vannak rutinos világklasszisokkal, míg nálunk a fiatal játékosok számára kiváló tanulási lehetőséget jelentenek az ilyen mérkőzések.

A vendégek trénere láthatóan megkönnyebbült a győzelem miatt.

– Nehéz meccsen vagyunk túl, ezért örülök az eredménynek – fogalmazott Velimir Petkovic. – Tudtuk, hogy tisztelnünk kell a Tatabányát, amely eddigi teljesítményével rászolgált erre.

Juhász Ádám, a mieink fiatal irányítója négy találatig jutott a negyeddöntő első felvonásán.

– Roppant hasznos mérkőzéseket játszunk az EHF Kupában – hangsúlyozta Juhász Ádám. – Ezúttal is mindent megtettünk a győzelemért, azonban sajnos ez most nem jött össze. A Füchse Berlin kiváló csapat, de úgy érzem, tisztességesen helytálltunk, és erőt meríthetünk ebből az összecsapásból is.

A bajnokságban és a Kupában is bronzérmes Grundfos Tatabánya szombaton Berlinben játssza le a visszavágót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.