2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb XV.kerület

Oktatás és internet egymás mellett

Rászoruló gyerekeknek tartanak ingyenes mentorprogramot a KOMA Bázison, amely iránt ráadásul óriási az érdeklődés. De nem ez az egyetlen olyan program, amely újítás a bázison.

A KOMA Bázis otthonát Pestújhely szívében, zöldövezetben, egy volt iskolaépület egyik szárnyának átalakítása után úgy rendezték be, hogy a színházi előadások mellett kiválóan alkalmas legyen rendezvények, képzések, forgatások, csapatépítő tréningek vagy akár baráti összejövetelek megrendezésére. A csoport vezetői szívükön viselik a nehéz helyzetben lévő gyerekek sorsát, ezért is indították el különleges mentorprogramjukat.
Persze a  KOMA-ban már eddig is sokkal több mindent csináltak, mint egy közösségi színház, hiszen a sok fejlesztőfoglalkozás mellett például szaktanárok tartottak ingyenes korrepetálást azoknak, akik ezt igényelték. De a mostani program egy kicsit más.


Zrinyi Gál Vincze szerint mindenkire külön oda kell figyelni

Mint az lapunknak Zrinyi Gál Vincze, a program vezetője elmondta, a kétéves program egyénre szabott, azaz ha a tanulás terén kell a nagyobb segítség, akkor arra fókuszálnak, ha az önkifejezés terén, akkor pedig arra. Mindezt úgy teszik, hogy a közösségi hátteret is nyújtják, azaz a résztvevők és a jelentkezők például színházi darabokban szerepelhetnek. Ám nem ez az egyetlen újítás.
– A mai tizenévesek szinte anyanyelvi szinten kezelik az okostelefonokat vagy a számítógépeket, de nem biztos, hogy tudják, mi mit is jelent – mondta Zrinyi Gál Vince. – SmartClass néven indult egy olyan program, amelyben megmutatjuk a gyerekeknek a programozás hátterét, azt, hogy mi miért és hogyan működik. Azt szeretnénk elérni, hogy ne csak „felhasználják” a technikai újításokat, hanem értsék is azokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.