EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XV.kerület

Oktatás és internet egymás mellett

Rászoruló gyerekeknek tartanak ingyenes mentorprogramot a KOMA Bázison, amely iránt ráadásul óriási az érdeklődés. De nem ez az egyetlen olyan program, amely újítás a bázison.

A KOMA Bázis otthonát Pestújhely szívében, zöldövezetben, egy volt iskolaépület egyik szárnyának átalakítása után úgy rendezték be, hogy a színházi előadások mellett kiválóan alkalmas legyen rendezvények, képzések, forgatások, csapatépítő tréningek vagy akár baráti összejövetelek megrendezésére. A csoport vezetői szívükön viselik a nehéz helyzetben lévő gyerekek sorsát, ezért is indították el különleges mentorprogramjukat.
Persze a  KOMA-ban már eddig is sokkal több mindent csináltak, mint egy közösségi színház, hiszen a sok fejlesztőfoglalkozás mellett például szaktanárok tartottak ingyenes korrepetálást azoknak, akik ezt igényelték. De a mostani program egy kicsit más.


Zrinyi Gál Vincze szerint mindenkire külön oda kell figyelni

Mint az lapunknak Zrinyi Gál Vincze, a program vezetője elmondta, a kétéves program egyénre szabott, azaz ha a tanulás terén kell a nagyobb segítség, akkor arra fókuszálnak, ha az önkifejezés terén, akkor pedig arra. Mindezt úgy teszik, hogy a közösségi hátteret is nyújtják, azaz a résztvevők és a jelentkezők például színházi darabokban szerepelhetnek. Ám nem ez az egyetlen újítás.
– A mai tizenévesek szinte anyanyelvi szinten kezelik az okostelefonokat vagy a számítógépeket, de nem biztos, hogy tudják, mi mit is jelent – mondta Zrinyi Gál Vince. – SmartClass néven indult egy olyan program, amelyben megmutatjuk a gyerekeknek a programozás hátterét, azt, hogy mi miért és hogyan működik. Azt szeretnénk elérni, hogy ne csak „felhasználják” a technikai újításokat, hanem értsék is azokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.