EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

Olasz rendőrök járőröznek a kínai Nagy Falon

Négy olasz rendőr kezdett hétfőn kínai kollégáikkal közös járőrszolgálatot a Nagy Fal turisták által látogatott pekingi szakaszán a Kína és Olaszország közötti rendvédelmi együttműködés keretében.

Ez az első alkalom, hogy külföldi rendőrök helyi kollégáikkal közös járőrözést tartanak Kínában.


Az olasz rendőrök két hetet töltenek Kínában, és elsősorban a rendőri segítségre szoruló olasz turisták rendelkezésére fognak állni Pekingben és Sanghajban. Nincs náluk fegyver, és a kínai törvényeknek megfelelően kötelesek feladataikat ellátni – közölte a kínai közbiztonsági minisztérium.

A Kína és Olaszország közötti együttműködési program keretében négy kínai rendőr már részt vett közös járőrszolgálaton olasz rendőrökkel a kínai turisták körében különösen népszerű Rómában és Milánóban tavaly áprilisban. A program folytatásaként nyolc újabb kínai rendőr utazik júniusban Rómába, Milánóba, Firenzébe és Nápolyba.

A járőrszolgálati együttműködést azzal a céllal indította be Kína és Olaszország, hogy kölcsönösen segítséget tudjanak nyújtani a turistáknak. 2016-ban több mint 800 ezer kínai és olasz turista fordult meg a két országban.

Kapcsolódó Cikkek