2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Salgótarján

Önkéntesek kapták a civil díjat

A Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított „Civilek a Városért” díjat idén a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete vehette át. A díjátadó ünnepséget a Civil Fórum keretében tartották.

A 26 éve működő szervezet küldetése, hogy közösségi programokkal, tájékoztatókkal, akciókkal felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmódra, a rák kockázatának csökkentésére, a korai felismerés fontosságára és a gyógyulást elősegítő tényezőkre. A Ligában jelenleg 170-en dolgoznak. Csoporttalálkozókat, közös tornát, meditációt szerveznek, s havonta egyszer Egészségklub nevű rendezvényükre is összegyűlnek a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. Önkéntesként hetente kétszer jelen vannak a Szent Lázár Megyei Kórház onkológiai osztályán, ahol adományokkal és lelki segítségnyújtással támogatják a betegeket.


A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének díjátadón megjelent tagjai a rendezvény után
Fotó: Lehoczki-Gallai Gréta

A „Civilek a Városért” díj átadóünnepségére április 6-án a Városháza dísztermében került sor, ahol Fekete Zsolt polgármester köszöntötte a civil szervezetek képviselőt és a megjelent vendégeket. A városvezető beszédében méltatta a civil szervezetek munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a Salgótarján előtt álló fejlesztések megvalósításában is számíthat a városban működő civil szervezetek közreműködésére, tapasztalatára és munkájára. A díjat, amely minden évben egy oklevél és Birkás Babett erre az alkalomra készült alkotása, Kreicsi Mária, a szervezet elnöke vehette át.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.