EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

Orbán Viktor: Egyetlen egyetemet sem zárunk be

Magyarországon egyetlen egyetemet sem zárunk be, Magyarországon egyetemeket szoktunk alapítani és nyitni, ebben bízhatnak a jövőben is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben.

Orbán Viktor kijelentette: a leghatározottabban visszautasítja bármilyen politikai vita származási alapú megközelítését, azt sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadja el. Zéró toleranciát hirdetünk ezzel szemben, a Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll, és áll a jövőben is – fejtette ki, dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen, a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép-európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak, és ne legyenek privilégiumok – magyarázta.


“Nem becsülném le soha a magyar ifjúságot, és sosem merném azt mondani, amit önök mondtak, amikor kormányon voltak még 1990-et megelőzően, hogy aki önök ellen szólal föl, az meg van tévesztve” – fogalmazott a szocialistáknak címezve. Nagyon sok ember aggódik a tanszabadság, a szabadság okán – folytatta, jelezve: “Mi csak annyit tudunk tenni, hogy megnyugtatjuk őket, az a helyzet, hogy Magyarországon egyetlen egyetemet sem zárunk be, Magyarországon egyetemeket szoktunk alapítani és nyitni, ebben bízhatnak a jövőben is.”

Kapcsolódó Cikkek