2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Zalaegerszeg

Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál 2017

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület ismét megrendezi a fazekasok országos seregszemléjét, a XIV. Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozót és Fesztivált. Zalaegerszeg a Göcsej kapujában büszke a vidék hagyományaira, népi kultúrájára.

A Fazekas Fesztivál a zalai, vasi „gölöncséreknek”, gyönyörű mesterségüknek állít emléket mai utódaik seregszemléjének megszervezésével.  Május 13–14-én gyönyörködhetünk Magyarország különböző tájegységeit reprezentáló edényekben, hiszen a fazekasmestereken keresztül megismerhetjük Tiszafüred, a Sárköz, az Őrség, Szekszárd, Barcaság, Nádudvar, az Alföld, Észak-Magyarország és az erdélyi fazekasközpontok gyönyörű edényeit és a mai keramikustörekvéseket. Helyszín a zalaegerszegi Gébárti Kézművesek Háza és annak környéke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.