2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Ózd

Összejött a létszám, indul az egyetemi képzés

Az ózdi oktatási vezetők és Riz Gábor képviselői úr marketing munkájának köszönhetően biztossá vált, hogy ősszel két szakon elindul a Miskolci Egyetem kihelyezett képzése a városban.

Örömhír az ózdi felsőoktatás után érdeklődőknek!- adta hírül Facebook oldalán az országgyűlési képviselő.


„Az elmúlt két évtized egyik kardinális, Ózd jövőjét meghatározó lehetősége – az egyetemi szintű nappali tagozatos képzés – fontos állomásához érkezett. A regisztrált jelentkezések igazolják a fiatalok és szüleik bizalmát a Miskolci Egyetem kihelyezett képzéseivel kapcsolatban. A jelentkezések összesítése alapján a következő eredmények születtek: anyagtudományi mérnöknek (volt kohómérnök) 26-an jelentkeztek, ebből 21 fő állami támogatással, 5 fő pedig önköltséges képzésre. Fontos, hogy első helyen 17-en jelölték meg. Ózdot képzési helyszínként. Szociális munkás szakra összesen 30-an adták be jelentkezési lapjukat, ebből 27 fő állami támogatással, 3 fő pedig önköltségesen szeretné az i egyetemi tanulmányait megkezdeni. Közülük első helyen Ózdot, mint helyszínt 20-an jelölték meg. “Már csak” eredményes érettségit és felvételit kell tenniük… de hát “minden hosszú út az első lépéssel kezdődik”! Köszönet a szülőknek és a fiataloknak a bizalomért, a Miskolci Egyetemnek és Szaka Attilának pedig a gondos szervezésért”– közölte közösségi oldalán Riz Gábor.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.