EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,94 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Ózd

Összejött a létszám, indul az egyetemi képzés

Az ózdi oktatási vezetők és Riz Gábor képviselői úr marketing munkájának köszönhetően biztossá vált, hogy ősszel két szakon elindul a Miskolci Egyetem kihelyezett képzése a városban.

Örömhír az ózdi felsőoktatás után érdeklődőknek!- adta hírül Facebook oldalán az országgyűlési képviselő.


„Az elmúlt két évtized egyik kardinális, Ózd jövőjét meghatározó lehetősége – az egyetemi szintű nappali tagozatos képzés – fontos állomásához érkezett. A regisztrált jelentkezések igazolják a fiatalok és szüleik bizalmát a Miskolci Egyetem kihelyezett képzéseivel kapcsolatban. A jelentkezések összesítése alapján a következő eredmények születtek: anyagtudományi mérnöknek (volt kohómérnök) 26-an jelentkeztek, ebből 21 fő állami támogatással, 5 fő pedig önköltséges képzésre. Fontos, hogy első helyen 17-en jelölték meg. Ózdot képzési helyszínként. Szociális munkás szakra összesen 30-an adták be jelentkezési lapjukat, ebből 27 fő állami támogatással, 3 fő pedig önköltségesen szeretné az i egyetemi tanulmányait megkezdeni. Közülük első helyen Ózdot, mint helyszínt 20-an jelölték meg. “Már csak” eredményes érettségit és felvételit kell tenniük… de hát “minden hosszú út az első lépéssel kezdődik”! Köszönet a szülőknek és a fiataloknak a bizalomért, a Miskolci Egyetemnek és Szaka Attilának pedig a gondos szervezésért”– közölte közösségi oldalán Riz Gábor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.