2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb III.kerület

Ószeres Frici helytörténettel is foglalkozik

A Perc utca és a Lajos utca közötti műemlék épületben működik Buda legnagyobb régiségboltja, Frigyesi József „Műintézete”, ahová mi is beugrottunk.

Ószeres Frici barátságosan vezetett végig mesébe illő birodalmán, ahol számtalan óbudai vonatkozású kincs található, többek között Tiszeker Ottó órásmester cégtáblája. Fricitől megtudtuk, várja a helyi festőművészek munkáit is, mert az Óbudai Múzeummal közösen  kiállítást tervez az 1940-es évek Óbudájáról.

Frigyesi József végigkalauzolt minket csodálatos Műintézetében (Fotó: Máté Krisztián)

Tiszeker Ottó óbudai órásmester tábláját is Ószeres Frici őrzi (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.