2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Egyéb Hódmezővásárhely

Ötvenévnyi diákélet szemtanúja

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium épülete idén ünnepli 50 éves fennállását. A jubileumi alkalomból egy nagyszabású ünnepséget rendeztek az intézményben.

50 éve áll a diákok szolgálatában.

Az elmúlt század közepén, a szakközépiskolák beindulásával a tanulni vágyó vidéki diákok száma ugrásszerűen emelkedett, így szükségessé vált egy új kollégium felépítése, ami 1967-re be is fejeződött az Oldalkosár utcában. A neve Szántó Kovács János Középiskolai Kollégium lett, amelyben egyesült a leány- és a fiúkollégium. A 400 fős kollégium avatóünnepségét 1968. május 4-én tartották a Fekete Sas Szálló dísztermében.


Vig Áron, a kollégium jelenlegi igazgatója tiszteletét fejezte ki az elmúlt 50 év igazgatónak. Köszöntötte Schindler Endrénét, Sújtó Sándort, Szalkai Lászlót és dr. Kádár Pétert, illetve a 94 éves dr. Szabó Lajost.

A Cseresnyés Kollégium fennállásának 50. évfordulójának tiszteletére műsorral készültek a tanárok és diákok. Az ünnepségen énekes, színpadi, valamint zenés produkciókkal mutatkoztak be a kollégium jelenlegi lakói. Ezenfelül az egykori igazgatókkal, nevelőkkel hallgathattak beszélgetéseket a megjelentek, majd az ünnepséget követően Rácz Zsolt, az At Manos (Kezek) zenekarban mutatta meg tehetségét.

Ünnepi műsorral készültek az évfordulóra a diákok.

Az évforduló alkalmából egy kiadványt is készített a kollégium, Cseresnyés csillagok címmel, amelyben interjúkat, érdekességeket és régi diákok visszaemlékezéseit örökítették meg, sok fényképpel.

Kapcsolódó Cikkek