2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Hódmezővásárhely

Ötvenévnyi diákélet szemtanúja

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium épülete idén ünnepli 50 éves fennállását. A jubileumi alkalomból egy nagyszabású ünnepséget rendeztek az intézményben.

50 éve áll a diákok szolgálatában.

Az elmúlt század közepén, a szakközépiskolák beindulásával a tanulni vágyó vidéki diákok száma ugrásszerűen emelkedett, így szükségessé vált egy új kollégium felépítése, ami 1967-re be is fejeződött az Oldalkosár utcában. A neve Szántó Kovács János Középiskolai Kollégium lett, amelyben egyesült a leány- és a fiúkollégium. A 400 fős kollégium avatóünnepségét 1968. május 4-én tartották a Fekete Sas Szálló dísztermében.


Vig Áron, a kollégium jelenlegi igazgatója tiszteletét fejezte ki az elmúlt 50 év igazgatónak. Köszöntötte Schindler Endrénét, Sújtó Sándort, Szalkai Lászlót és dr. Kádár Pétert, illetve a 94 éves dr. Szabó Lajost.

A Cseresnyés Kollégium fennállásának 50. évfordulójának tiszteletére műsorral készültek a tanárok és diákok. Az ünnepségen énekes, színpadi, valamint zenés produkciókkal mutatkoztak be a kollégium jelenlegi lakói. Ezenfelül az egykori igazgatókkal, nevelőkkel hallgathattak beszélgetéseket a megjelentek, majd az ünnepséget követően Rácz Zsolt, az At Manos (Kezek) zenekarban mutatta meg tehetségét.

Ünnepi műsorral készültek az évfordulóra a diákok.

Az évforduló alkalmából egy kiadványt is készített a kollégium, Cseresnyés csillagok címmel, amelyben interjúkat, érdekességeket és régi diákok visszaemlékezéseit örökítették meg, sok fényképpel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.