2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Salgótarján

Ovisok ropták a táncot

A közelmúltban rendezték meg a III. „Fordulj Bolha” Óvodások Néptánc Találkozója elnevezésű táncos hagyományőrző programot. A rendezvényen tíz salgótarjáni tagóvoda mutatkozott be vidám táncos produkciójával.

Idén már a József Attila Művelődési Központ adott otthont a három éve, a zagyvapálfalvai Nyitnikék Tagóvoda kezdeményezésére útjára indított tánctalálkozónak. A nagyszínpadon először Andóné Angyal Mária óvodaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes egykori művészeti vezetője, ma táncház- és csoportvezetője szólt a fellépőkhöz és a közönséghez. Megfogalmazta, a táncban az a fontos, hogy közben jól érezzék magukat a gyermekek, és nagy öröm számára, hogy Salgótarjánban egyre többen teszik ezt.


– Nem tudom, hogy van-e még az országban másik város, ahol ilyen csapatmunka folyik. Köszönöm a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy támogatják ezt – mondta. A színpadot ezután boldog óvodások vették birtokba, akik szebbnél szebb öltözetben és változatos koreográfiákat bemutatva bizonyították, hogy a tánc kortalan, és hogy a hagyományőrzést, gyökereink, kultúránk megismerését nem lehet elég korán elkezdeni.

A fellépések végén Szikoráné Bejczy Zita, az idei rendező Baglyasaljai Tagóvoda vezetője átadta a vándorbotot a kezdeményező Nyitnikék Tagóvoda képviselőjének, így jövőre ők rendezik meg a találkozót. A program táncházzal zárult, amelyet Szabó János vezetett.

Kapcsolódó Cikkek