EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Salgótarján

Ovisok ropták a táncot

A közelmúltban rendezték meg a III. „Fordulj Bolha” Óvodások Néptánc Találkozója elnevezésű táncos hagyományőrző programot. A rendezvényen tíz salgótarjáni tagóvoda mutatkozott be vidám táncos produkciójával.

Idén már a József Attila Művelődési Központ adott otthont a három éve, a zagyvapálfalvai Nyitnikék Tagóvoda kezdeményezésére útjára indított tánctalálkozónak. A nagyszínpadon először Andóné Angyal Mária óvodaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes egykori művészeti vezetője, ma táncház- és csoportvezetője szólt a fellépőkhöz és a közönséghez. Megfogalmazta, a táncban az a fontos, hogy közben jól érezzék magukat a gyermekek, és nagy öröm számára, hogy Salgótarjánban egyre többen teszik ezt.


– Nem tudom, hogy van-e még az országban másik város, ahol ilyen csapatmunka folyik. Köszönöm a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy támogatják ezt – mondta. A színpadot ezután boldog óvodások vették birtokba, akik szebbnél szebb öltözetben és változatos koreográfiákat bemutatva bizonyították, hogy a tánc kortalan, és hogy a hagyományőrzést, gyökereink, kultúránk megismerését nem lehet elég korán elkezdeni.

A fellépések végén Szikoráné Bejczy Zita, az idei rendező Baglyasaljai Tagóvoda vezetője átadta a vándorbotot a kezdeményező Nyitnikék Tagóvoda képviselőjének, így jövőre ők rendezik meg a találkozót. A program táncházzal zárult, amelyet Szabó János vezetett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.