2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Salgótarján

Ovisok ropták a táncot

A közelmúltban rendezték meg a III. „Fordulj Bolha” Óvodások Néptánc Találkozója elnevezésű táncos hagyományőrző programot. A rendezvényen tíz salgótarjáni tagóvoda mutatkozott be vidám táncos produkciójával.

Idén már a József Attila Művelődési Központ adott otthont a három éve, a zagyvapálfalvai Nyitnikék Tagóvoda kezdeményezésére útjára indított tánctalálkozónak. A nagyszínpadon először Andóné Angyal Mária óvodaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes egykori művészeti vezetője, ma táncház- és csoportvezetője szólt a fellépőkhöz és a közönséghez. Megfogalmazta, a táncban az a fontos, hogy közben jól érezzék magukat a gyermekek, és nagy öröm számára, hogy Salgótarjánban egyre többen teszik ezt.


– Nem tudom, hogy van-e még az országban másik város, ahol ilyen csapatmunka folyik. Köszönöm a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy támogatják ezt – mondta. A színpadot ezután boldog óvodások vették birtokba, akik szebbnél szebb öltözetben és változatos koreográfiákat bemutatva bizonyították, hogy a tánc kortalan, és hogy a hagyományőrzést, gyökereink, kultúránk megismerését nem lehet elég korán elkezdeni.

A fellépések végén Szikoráné Bejczy Zita, az idei rendező Baglyasaljai Tagóvoda vezetője átadta a vándorbotot a kezdeményező Nyitnikék Tagóvoda képviselőjének, így jövőre ők rendezik meg a találkozót. A program táncházzal zárult, amelyet Szabó János vezetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.