EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Salgótarján

Ovisok ropták a táncot

A közelmúltban rendezték meg a III. „Fordulj Bolha” Óvodások Néptánc Találkozója elnevezésű táncos hagyományőrző programot. A rendezvényen tíz salgótarjáni tagóvoda mutatkozott be vidám táncos produkciójával.

Idén már a József Attila Művelődési Központ adott otthont a három éve, a zagyvapálfalvai Nyitnikék Tagóvoda kezdeményezésére útjára indított tánctalálkozónak. A nagyszínpadon először Andóné Angyal Mária óvodaigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes egykori művészeti vezetője, ma táncház- és csoportvezetője szólt a fellépőkhöz és a közönséghez. Megfogalmazta, a táncban az a fontos, hogy közben jól érezzék magukat a gyermekek, és nagy öröm számára, hogy Salgótarjánban egyre többen teszik ezt.


– Nem tudom, hogy van-e még az országban másik város, ahol ilyen csapatmunka folyik. Köszönöm a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy támogatják ezt – mondta. A színpadot ezután boldog óvodások vették birtokba, akik szebbnél szebb öltözetben és változatos koreográfiákat bemutatva bizonyították, hogy a tánc kortalan, és hogy a hagyományőrzést, gyökereink, kultúránk megismerését nem lehet elég korán elkezdeni.

A fellépések végén Szikoráné Bejczy Zita, az idei rendező Baglyasaljai Tagóvoda vezetője átadta a vándorbotot a kezdeményező Nyitnikék Tagóvoda képviselőjének, így jövőre ők rendezik meg a találkozót. A program táncházzal zárult, amelyet Szabó János vezetett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.