2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Extra

Palya Bea elégedetlen szülés utáni testével

Palya Beaként szeretnék újjászületni – írta egyik rajongója az énekesnőnek. Kétségtelen, hogy nehéz nem rajongani érte, amikor olyan gondolatokat is megoszt, amiket mások inkább titkolnának. Imád kétgyerekes édesanya lenni, mégsem elégedett. Tudja, hónapokat kell még várnia arra, hogy a teste „újra magára találjon és kényelmesen belakja új önmagát”.

Fotó: Csudai Sándor

Néhány héttel második gyermeke születése után találkoztunk Palya Beával. Szemei csillogtak, amikor arról mesélt, hogy immár kétgyermekes anyuka: Panni február elején született, Lili négy és fél éves.


– Nagyon jól érzem most magam, azt hiszem, elég jól vettük a kanyarokat, szerintem jó csapat vagyunk a férjemmel. Persze nem mindig egyszerű, ha hajnali háromkor kérdeznéd, akkor biztos más lenne a válasz – mondta nevetve Bea, aki sokat tanult az első terhességéből.

– Sokkal kevesebb a szorongásom, már nem jár annyit a fejemben, hogy elég jó vagyok-e, jól csinálom-e, amit kell. Próbálok nem gondolkozni, egyszerűen csak csinálom. Persze egyensúlyozni is kell a két gyerek között, ami nem mindig egyszerű. Vannak hullámok, szoktam is mondani Lilinek, hogy figyelj, nyuszi, most már négyen vagyunk – tette hozzá az énekesnő, aki nem tagadja, a testével még nem teljesen elégedett. Erről részletesen írt később a közösségi oldalán, ami sok édesanyának erőt adott.


„Hét hete szültem. A testem angyalait nyüstölöm, gyertek, táncoltassatok, vigyétek a kilókat, hozzatok kedvet – vagy inkább időt – a mozgáshoz, hozzatok (zárt) hasizmot, combizmot, hozzátok a régihez hasonló formámat. És a legtöbbet türelemből hozzatok, hogy ki tudjam várni a heteket, hónapokat, éveket, amíg a testem újra magára talál, és kényelmesen belakja új önmagát. A test körüli szorongás régóta ismerősöm, mindig itt van mint valami idegesítő szomszéd… de azért ezúttal jóval kevesebbet kopogtat. Mozgok és diétázom szorgalmasan.

Mozog és diétázik szorgalmasan fotó: Palya Bea facebook

A mozgás most itthon zajlik, és annak, hogy online kurzusokra kaptam rá, sok előnye van. (…) Tartásjavító és záróizomtorna meg fűzőhasználat meg alakformálás, hát igen, post-pregnancy sucks, azaz a terhesség utáni testi rekreáció az nekem konkrétan sz*pás, mit szépítsem. Melós. De melózni meg tudok, ha valamit, hát azt nagyon” – fogalmazta meg Bea, ahogy arról is csak ő tud írni, milyen, amikor igazi extázisban éli meg az anyaságot.

„Kielégülten fekszem egy férfi karjaiban. Ismeretlen ismerős. Van tőle két gyerekem, mégis mintha minden új lenne rajta és vele. Vagy talán én érzékelek másként, a szaglásom még finomabb, a bőröm még érzékenyebb, érettebb emberállat vagyok, kétgyermekes asszonyállat. Felsír a kisebbik, már a mellemet szívja, éhes kisfarkas, a nagyobbik is megérzi, hogy itt vagyok, álmában fordul, s a hátamba tapad, megnyugszik, édesen alszik tovább. Pár illékony pillanat alatt három lényt táplált a testem, melegséggel, öleléssel, tejjel, szeretéssel, élettel” – írta.

Csoda, hogy sokan Palya Beaként akarnak újjászületni?

Címkék

Kapcsolódó Cikkek