EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Eger

Parfümöket csempészett, elkapták

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei munkatársai közúti ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán, amikor egy toalettpapírt szállító kisteherautóban elrejtve megközelítőleg 400 darab hamis parfümöt találtak.

 

A NAV munkatársainak feltűnt, hogy a sofőr az átlagosnál zavartabban, idegesebben viselkedett. A gépjármű átvizsgálásakor a toalettpapír-kötegek között gondosan elrejtve összesen 10 kartondoboznyi, megközelítőleg 400 darab különféle márkás parfüm került elő. A sofőr által átadott dokumentumok nem voltak alkalmasak az áruk eredetének igazolására. Elmondta, hogy a budapesti piacon vásárolt parfümöket csak szívességből, ellenszolgáltatás nélkül szállította Debrecenbe egy helyi lakos kérésére, akivel csak telefonon tartja a kapcsolatot és a nevét sem tudja.


A teherautó rakteréből előkerült még mintegy 300 ezer forint értékben csokoládé, kávé, zokni, öv, nadrág, fürdőszobai szőnyeg, amelyek eredetét a gépjárművezető szintén nem tudta igazolni. Elmondta, hogy ezeket a termékeket ő maga szerezte be ajándéknak.

A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, a kormányhivatal kiérkező munkatársai pedig a talált csokoládét és kávét megsemmisítették.


A parfümökről a szakértő megállapította, hogy azok nem eredetiek. A NAV a mintegy 9,5 millió forintot érő illatszereket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.