EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Eger

Parfümöket csempészett, elkapták

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei munkatársai közúti ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán, amikor egy toalettpapírt szállító kisteherautóban elrejtve megközelítőleg 400 darab hamis parfümöt találtak.

 

A NAV munkatársainak feltűnt, hogy a sofőr az átlagosnál zavartabban, idegesebben viselkedett. A gépjármű átvizsgálásakor a toalettpapír-kötegek között gondosan elrejtve összesen 10 kartondoboznyi, megközelítőleg 400 darab különféle márkás parfüm került elő. A sofőr által átadott dokumentumok nem voltak alkalmasak az áruk eredetének igazolására. Elmondta, hogy a budapesti piacon vásárolt parfümöket csak szívességből, ellenszolgáltatás nélkül szállította Debrecenbe egy helyi lakos kérésére, akivel csak telefonon tartja a kapcsolatot és a nevét sem tudja.


A teherautó rakteréből előkerült még mintegy 300 ezer forint értékben csokoládé, kávé, zokni, öv, nadrág, fürdőszobai szőnyeg, amelyek eredetét a gépjárművezető szintén nem tudta igazolni. Elmondta, hogy ezeket a termékeket ő maga szerezte be ajándéknak.

A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, a kormányhivatal kiérkező munkatársai pedig a talált csokoládét és kávét megsemmisítették.

A parfümökről a szakértő megállapította, hogy azok nem eredetiek. A NAV a mintegy 9,5 millió forintot érő illatszereket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek