2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Eger

Parfümöket csempészett, elkapták

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei munkatársai közúti ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán, amikor egy toalettpapírt szállító kisteherautóban elrejtve megközelítőleg 400 darab hamis parfümöt találtak.

 

A NAV munkatársainak feltűnt, hogy a sofőr az átlagosnál zavartabban, idegesebben viselkedett. A gépjármű átvizsgálásakor a toalettpapír-kötegek között gondosan elrejtve összesen 10 kartondoboznyi, megközelítőleg 400 darab különféle márkás parfüm került elő. A sofőr által átadott dokumentumok nem voltak alkalmasak az áruk eredetének igazolására. Elmondta, hogy a budapesti piacon vásárolt parfümöket csak szívességből, ellenszolgáltatás nélkül szállította Debrecenbe egy helyi lakos kérésére, akivel csak telefonon tartja a kapcsolatot és a nevét sem tudja.


A teherautó rakteréből előkerült még mintegy 300 ezer forint értékben csokoládé, kávé, zokni, öv, nadrág, fürdőszobai szőnyeg, amelyek eredetét a gépjárművezető szintén nem tudta igazolni. Elmondta, hogy ezeket a termékeket ő maga szerezte be ajándéknak.

A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, a kormányhivatal kiérkező munkatársai pedig a talált csokoládét és kávét megsemmisítették.

A parfümökről a szakértő megállapította, hogy azok nem eredetiek. A NAV a mintegy 9,5 millió forintot érő illatszereket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.