EUR: 325,73 Ft
CHF: 279,81 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nagykanizsa

Párnacsatára hívnak

Horváth István: Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe! (Fotó: Gergely Szilárd)

Párnacsatarekordot akarnak dönteni a KanizsaFesten. Ehhez annyi kell, hogy legalább 351 bátor tollharcos összegyűljön április utolsó szombatján az Erzsébet téren.

Összeállt a város napja köré szervezett négynapos fesztivál programja, amely április 27-én, csütörtökön a P nappal indul, majd vasárnap utcatáncfesztivállal zárul. A kettő között lesz minden, mi szem-szájnak ingere, kulturális és kulináris forgatag, óriás kötélpálya és ugrálóvár, érkezik – mások mellett – az Ocho-Macho, a Blahalouisiana, a Pál Utcai Fiúk és a Neoton Família is.


A szombat két különlegességet tartogat. Az egyik, hogy délután párnacsatára hív a KonTuRplusz Egyesület minden ifjat és aggastyánt, aki nem riad meg a szálló pihétől. Az Erzsébet téri – Thury György várkapitány korát jelzésszerűen idéző – harc célja, hogy a résztvevők rekordot döntsenek. Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe – adta ki a jelszót Horváth István elnök. A civil szervezet idén először, a város napján helyi és környékbeli előadóknak is lehetőséget biztosít a fellépésre, méghozzá a nagyszínpadon. A casting lezárult, az ítészek két-két énekest, rockzenekart és tánccsoportot, valamint egy sportklubot választottak ki. Ők 11 és 15 óra között szórakoztatják a publikumot az Erzsébet téren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.