EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,23 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Nagykanizsa

Párnacsatára hívnak

Horváth István: Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe! (Fotó: Gergely Szilárd)

Párnacsatarekordot akarnak dönteni a KanizsaFesten. Ehhez annyi kell, hogy legalább 351 bátor tollharcos összegyűljön április utolsó szombatján az Erzsébet téren.

Összeállt a város napja köré szervezett négynapos fesztivál programja, amely április 27-én, csütörtökön a P nappal indul, majd vasárnap utcatáncfesztivállal zárul. A kettő között lesz minden, mi szem-szájnak ingere, kulturális és kulináris forgatag, óriás kötélpálya és ugrálóvár, érkezik – mások mellett – az Ocho-Macho, a Blahalouisiana, a Pál Utcai Fiúk és a Neoton Família is.


A szombat két különlegességet tartogat. Az egyik, hogy délután párnacsatára hív a KonTuRplusz Egyesület minden ifjat és aggastyánt, aki nem riad meg a szálló pihétől. Az Erzsébet téri – Thury György várkapitány korát jelzésszerűen idéző – harc célja, hogy a résztvevők rekordot döntsenek. Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe – adta ki a jelszót Horváth István elnök. A civil szervezet idén először, a város napján helyi és környékbeli előadóknak is lehetőséget biztosít a fellépésre, méghozzá a nagyszínpadon. A casting lezárult, az ítészek két-két énekest, rockzenekart és tánccsoportot, valamint egy sportklubot választottak ki. Ők 11 és 15 óra között szórakoztatják a publikumot az Erzsébet téren.

Kapcsolódó Cikkek