2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Nagykanizsa

Párnacsatára hívnak

Horváth István: Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe! (Fotó: Gergely Szilárd)

Párnacsatarekordot akarnak dönteni a KanizsaFesten. Ehhez annyi kell, hogy legalább 351 bátor tollharcos összegyűljön április utolsó szombatján az Erzsébet téren.

Összeállt a város napja köré szervezett négynapos fesztivál programja, amely április 27-én, csütörtökön a P nappal indul, majd vasárnap utcatáncfesztivállal zárul. A kettő között lesz minden, mi szem-szájnak ingere, kulturális és kulináris forgatag, óriás kötélpálya és ugrálóvár, érkezik – mások mellett – az Ocho-Macho, a Blahalouisiana, a Pál Utcai Fiúk és a Neoton Família is.


A szombat két különlegességet tartogat. Az egyik, hogy délután párnacsatára hív a KonTuRplusz Egyesület minden ifjat és aggastyánt, aki nem riad meg a szálló pihétől. Az Erzsébet téri – Thury György várkapitány korát jelzésszerűen idéző – harc célja, hogy a résztvevők rekordot döntsenek. Harcoljunk, küzdjünk és írjuk be a város nevét a rekordok könyvébe – adta ki a jelszót Horváth István elnök. A civil szervezet idén először, a város napján helyi és környékbeli előadóknak is lehetőséget biztosít a fellépésre, méghozzá a nagyszínpadon. A casting lezárult, az ítészek két-két énekest, rockzenekart és tánccsoportot, valamint egy sportklubot választottak ki. Ők 11 és 15 óra között szórakoztatják a publikumot az Erzsébet téren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.