EUR: 313,02 Ft
CHF: 272,29 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Sopron

Pataki András teátrumi alelnök lett

Pataki Andrást, a Soproni Petőfi Színház igazgatóját alelnöknek választották meg a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) Zentán tartott közgyűlésén. A direktor azt nyilatkozta, úgy tekint erre a megbízatására, mint a soproni színház szakmai sikerére.

A távirati iroda tudósítása szerint a Zentai Magyar Kamaraszínházban tartott közgyűlésen az MTT 61 tagszervezete mellett a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács, valamint a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is részt vett, hogy támogatásáról biztosítsa a színházakat.

Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke az MTI-nek kiemelte: fontosnak tartja, hogy az MTT első idei közgyűlését egy külhoni színházban tartotta meg, mert hiszi és hirdeti, hogy az „egységes kulturális élet rendkívül fontos, pótolhatatlan intézményei ezek a kulturális intézmények a külhoni területeken”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.