2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XIX.kerület

Pisont szerint lassúak a magyarok

A Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége volt Pisont István a múlt héten, aki visszatért egykori sikereinek színhelyére, a Budapest Honvédhoz.

Az nso.hu beszámolója szerint a korábbi válogatott játékos a középpályások és a támadók egyéni képzésével foglalkozik a kispestieknél. A műsorban az utánpótláskorú magyar labdarúgók képzésének legfontosabb problémáiról, feladatairól beszélt.


– Mi mindig a második, harmadik meccsen értük el az optimális sebességet, a megfelelő technikai szintet – mondta Pisont a reggeli adásban. – Technikai szinten hátrányban vagyunk, ezért nem gyorsak a magyar játékosok. A magyar játékost le kell támadni, mert nem képzett, nemzetközi szinten ez volt az általános tapasztalat. Gyorsaság, robbanékonyság, egy az egy elleni küzdelem – ezekben iszonyatosan jók a külföldiek, nekünk pedig óriásit kell változnunk. Az ehhez megfelelő ingerkörnyezetet az edzőknek meg kell teremteniük az edzéseken is. Ha ez nincs meg, akkor nem tudsz mihez alkalmazkodni.

Pisont István felgyorsítaná a kispesti fiatalokat is
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.