EUR: 325,90 Ft
CHF: 279,86 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XVII.kerület

Rákoscsaba is megújul

Az idén 950 éves Rákoscsabán folytatódik a városrehabilitáció. Az építkezés során korszerűsítik a település egykori központját, a piacteret és környezetét.

A rozoga pavilonok, a sok beton helyén új interaktív közösségi teret és egy Weöres Sándor gyermekverseit felidéző játszóteret alakítanak ki. A tér másik különlegessége a könyv- és zenetár lesz, ahol ingyenesen lehet online könyveket olvasni és zeneszámokat hallgatni. Az önkormányzat tájékoztatásából az is kiderül, a helyi ABC mellé parkoló épül. A templom mellett pihenőpark épül. A parkolási helyzet rendezése érdekében a Péceli út déli oldalán, a 199–205. közötti ingatlanok előtt egy szervizutat és – hozzá csatlakozva – egy 13 férőhelyes parkolót, valamint kerékpártárolókat alakítanak ki. Befejezik a Péceli út 190. szám alatti orvosi rendelőintézet teljes külső és belső felújítását. A munkálatok várhatóan 2017. július végéig lezárulnak.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.