EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb XVII.kerület

Rákoscsaba is megújul

Az idén 950 éves Rákoscsabán folytatódik a városrehabilitáció. Az építkezés során korszerűsítik a település egykori központját, a piacteret és környezetét.

A rozoga pavilonok, a sok beton helyén új interaktív közösségi teret és egy Weöres Sándor gyermekverseit felidéző játszóteret alakítanak ki. A tér másik különlegessége a könyv- és zenetár lesz, ahol ingyenesen lehet online könyveket olvasni és zeneszámokat hallgatni. Az önkormányzat tájékoztatásából az is kiderül, a helyi ABC mellé parkoló épül. A templom mellett pihenőpark épül. A parkolási helyzet rendezése érdekében a Péceli út déli oldalán, a 199–205. közötti ingatlanok előtt egy szervizutat és – hozzá csatlakozva – egy 13 férőhelyes parkolót, valamint kerékpártárolókat alakítanak ki. Befejezik a Péceli út 190. szám alatti orvosi rendelőintézet teljes külső és belső felújítását. A munkálatok várhatóan 2017. július végéig lezárulnak.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.