EUR: 323,05 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Rékasi: Csodálom, hogy Gerda kitartott mellettem

Az állandó fájdalom miatt egy évig olvasni sem volt képes, kilenc műtéten van túl és közel két évvel ezelőtti motorbalesete után még hosszú út vezet a teljes gyógyulásig – Rékasi Károly a Lokál Extrának mesélt a lábadozás nehézségeiről és arról, mennyire viselte meg Pikali Gerdával való kapcsolatukat az elmúlt időszak.

Rékasi Károly (Fotó: Máté Krisztián)

– Megpróbálom nyitottá tenni magam arra, hogy értékeljem a legkisebb szépséget is az életben. Ez az érzés a baleset előtt is bennem volt, de azóta a mindennapjaim részévé vált. Ahogy most beszélünk, figyelem a zöldellő gyepet, a szélben elhajló fákat és elképesztően jó kedvem van. Ültettem korábban százszorszépet, árvácskát, a terasznál pedig muskátlit. Tudom, hogy jön majd hozzánk édesanyám és a húgom, máris a menün töröm a fejem és érzem, hogy nagyon jó hétvégém lesz, mert együtt vagyok azokkal, akiket igazán szeretek. Kell ennél több? – veti fel Rékasi, aki sokszor elképesztő derűvel éli meg a hétköznapokat.


Pedig pokoli út van mögötte és tudja, hogy még az is időbe telik, hogy motorbalesete után újra a színpadon láthassák a rajongók. Mint ismert, 2015 nyarán motorbalesete volt, többek között fejsérülést, boka-, medence- és combcsonttörést szenvedett. Hosszú ideig kórházban feküdt.

– Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom. Az eddigi kilenc műtét teremtett alkalmat arra, hogy az ember átgondolja az életét. Olvasni egy évig nem is tudtam az állandó fájdalom miatt, ami lekötötte minden gondolatomat. Töprengtem, tépelődtem. A baleset okozója egyik alkalommal azt mondja, hogy igen, elismeri a történteket, máskor meg visszavonja a beismerő vallomását. Már ezzel sem foglalkozom. Egy pici előrelépés, hogy a fémeket kivették belőlem, mert a csontképződés elért abba a stádiumba, hogy nincs szükség tartó fémekre a combcsont mentén. Hetente többször járok rehabilitációs gyógytornára és konditeremben erősítem a 21 hónap alatt elsorvadt izmaimat. Nem azért járok edzeni, hogy jobban nézzek ki, azért csinálom, hogy dolgozhassak. Ha úgy döntenek a József Attila Színházban, hogy újra felveszik velem a munkakapcsolatot, akkor újra teljes erőmmel tudjak majd dolgozni. Kerüljek olyan állapotba, hogy jól használható legyek, mert piszkosul hiányzik a színpad – mondta Rékasi, akitől azt is megkérdeztük, örülne-e, ha az autós, akivel balesete volt, felkeresné és bocsánatot kérne.


Rékasi Károly és Pikali Gerda (Fotó: Máté Krisztián)

– Pont leszarom! Eddig is megtehette volna, de nem tette meg. Egyetlen dologra vágyom, de ez olyan, amiről tudom, hogy sohasem történhet meg. Ha visszatekerhetném az időt a baleset időpontjára, akkor azt szeretném, hogy ne előttem akarjon átkanyarodni balra. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember – mondta a színész, akinek párja, Pikali Gerda is rengeteg erőt ad. Nemrég arról írtak a lapok, hogy eljegyezte a színésznőt, de a Lokál Extrának viccesen azt mondta, hogy ő is csak a magazinokból tudta meg, hogy megkérte a szerelme kezét. Rékasi szerint senkire sem tartozik, hogy ez valójában mikor fog megtörténni, de mindig óriási szeretettel mesél Gerdáról.

– Hogy beszéljek arról az emberről, akitől ennyi időn keresztül ilyen egyértelmű szerelmet kapok? Nap mint nap bejárt hozzám, abba a semmi állapotba, amikor több mint egy hónapon keresztül a tudatomnál sem voltam. Mai napig nem emlékszem bizonyos pillanatokra. Elnézte a tudatlanságból fakadó hülyeségeimet, mert történtek ott dolgok… Amikor kontrollálatlan állapotban vagy, akkor mondasz vagy csinálsz olyan dolgokat, amikre később azt mondod, hogy Jézus, Máriám! Csodálom, hogy Gerda kitartott mellettem, egyszerűen bámulatos nő. Rengeteget kapok tőle, és pont mondtam neki, hogy mennyit „gazdagodom” belőle, tőle és hogy mennyivel oldottabbá tett. Szóval én nagyon sokat kapok ettől a csajtól!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek