EUR: 323,06 Ft
CHF: 275,86 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Rendőrök vigyázzák a húsvéti vásárokat Bécsben

Az európai városokban a közelmúltban elkövetett terrortámadások miatt rendőrök figyelik a húsvéti vásárokat Bécsben, és a koldulás ellen is célzottabban lépnek fel az ünnep közeledtével az osztrák főváros hatóságai.

A rendőrök a rendezvényeknél is fegyveresen és védőmellényben teljesítenek szolgálatot. Schönbrunnban, a belvárosi Am Hof téren és a Kálvária-hegyen is két-két rendőr járőrözik majd – közölte Thomas Keiblinger rendőrségi szóvivő.


Tájékoztatása szerint Ausztriában továbbra is “feltételes” a fenyegetettség. “Minden lehetséges intézkedést megteszünk, azonban nincsen száz százalékos védelem” – mondta Keiblinger.

A Kurier című lap arról írt, hogy hasonló biztonsági intézkedéseket léptettek életbe más osztrák városokban, Salzburgban és Innsbruckban is.


A múlt heti svédországi tömeges gázolást követően a bécsi rendőrség vezetője arról beszélt, hogy április végéig a kormányzati negyed egyes utcáin ideiglenes, az útba süllyeszthető forgalomkorlátozó oszlopokat helyeznek el, így akadályozva meg, hogy teherautók száguldjanak a gyalogosok közé. Gerhard Pürstl tájékoztatása szerint hasonló biztonsági intézkedéseket terveznek a főváros főbb turisztikai látványosságainál is. A rendőrség továbbá megvizsgálja a nagyobb rendezvények biztonságának garantálásra kidolgozott terveket is.

A Kurier című lap csütörtökön arról is írt, hogy Bécsben a turisták védelme érdekében a koldulás ellen is célzottabban lépnek fel az ünnep közeledtével. Az újság szerint kedden egy 75 éves kolduló bolgár férfit több mint háromezer euróra vagy 23 nap elzárásra ítéltek. A Kurier arról értesült, hogy a szigorú intézkedések miatt már több koldus elhagyta az osztrák fővárost. A lap összefoglalója szerint mindazonáltal egyre több a koldus Bécsben, hiszen míg januárban 140, addig márciusban már 250 bejelentés érkezett a hatóságokhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Már nem viszket!

  A nap képe: Már nem viszket!

  Biztosan sokak számára ismerős az a pillanat, amikor oltári módon elkezd viszketni a hátunk egy olyan pontja, amit szinte lehetetlenség elérni. Ilyenkor jön az, hogy minden lehetséges módszert megragadva igyekszünk enyhíteni a viszkető érzésen akár egy ajtófélfához dörzsölve, vagy egy fakanállal a kezünket meghosszabbítva elérni testünk irritált részét.

 • Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Egy patkány okozta rövidzárlat miatt teljes sötétségbe borult szerda este az Adelaide-i Fesztiválközpont, két táncprodukciót, köztük a Csipkerózsika című balett utolsó előadását is félbeszakítva.

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.