2017. november 21., kedd
Olivér

Külföld

Rendőrök vigyázzák a húsvéti vásárokat Bécsben

Az európai városokban a közelmúltban elkövetett terrortámadások miatt rendőrök figyelik a húsvéti vásárokat Bécsben, és a koldulás ellen is célzottabban lépnek fel az ünnep közeledtével az osztrák főváros hatóságai.

A rendőrök a rendezvényeknél is fegyveresen és védőmellényben teljesítenek szolgálatot. Schönbrunnban, a belvárosi Am Hof téren és a Kálvária-hegyen is két-két rendőr járőrözik majd – közölte Thomas Keiblinger rendőrségi szóvivő.


Tájékoztatása szerint Ausztriában továbbra is “feltételes” a fenyegetettség. “Minden lehetséges intézkedést megteszünk, azonban nincsen száz százalékos védelem” – mondta Keiblinger.

A Kurier című lap arról írt, hogy hasonló biztonsági intézkedéseket léptettek életbe más osztrák városokban, Salzburgban és Innsbruckban is.


A múlt heti svédországi tömeges gázolást követően a bécsi rendőrség vezetője arról beszélt, hogy április végéig a kormányzati negyed egyes utcáin ideiglenes, az útba süllyeszthető forgalomkorlátozó oszlopokat helyeznek el, így akadályozva meg, hogy teherautók száguldjanak a gyalogosok közé. Gerhard Pürstl tájékoztatása szerint hasonló biztonsági intézkedéseket terveznek a főváros főbb turisztikai látványosságainál is. A rendőrség továbbá megvizsgálja a nagyobb rendezvények biztonságának garantálásra kidolgozott terveket is.

A Kurier című lap csütörtökön arról is írt, hogy Bécsben a turisták védelme érdekében a koldulás ellen is célzottabban lépnek fel az ünnep közeledtével. Az újság szerint kedden egy 75 éves kolduló bolgár férfit több mint háromezer euróra vagy 23 nap elzárásra ítéltek. A Kurier arról értesült, hogy a szigorú intézkedések miatt már több koldus elhagyta az osztrák fővárost. A lap összefoglalója szerint mindazonáltal egyre több a koldus Bécsben, hiszen míg januárban 140, addig márciusban már 250 bejelentés érkezett a hatóságokhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    A Baltimore melletti Towson bevásárlóközpontjának vendégeinek lesett az álla, amikor hosszas szemrevételezés után rájöttek, hogy a nagy feltűnést keltő bombázó divatos, rongyos farmere és pólója érzéki csalódás, egy tangán kívül csak némi festék takarja a testét.

  • Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Megjelent a Soroshoz közel álló politico.eu-n egy lista Brüsszel politikáját legbefolyásosabban alakító nőkről, amelyen az ötödik helyet csípte meg Soros alapítványának európai ügyekért felelős igazgatója, eggyel megelőzve egy uniós biztost, aki amúgy szintén Soros embere, miközben Soros szerint szó sincs arról, hogy beleszólna az európai ügyek menetébe.