EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Robbanás a szentpétervári metróban, rengeteg halott – Videó!

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatlosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették. A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.


A helyi hatóságok tájékoztatása szerint legalább tíz ember meghalt és legalább ötvenen megsérültek, közöttük sok a gyerek.

Putyin: egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a szentpétervári metróban hétfőn bekövetkezett robbanásokat. Az orosz elnök közölte, hogy több lehetséges okot vizsgálnak, köztük terrorcselekmény elkövetését is. Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.
Moszkvában a metróhálózatban a szentpétervári események hatására fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Metro-robbanas /Fotó: Twitter

Találtak még egy pokolgépet egy harmadik szentpétervári metróállomáson

Fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán hétfőn, miután a földalattin robbanás történt – értesült az Interfax hírügynökség.  A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

 • Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is a helyszínen, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban nézi meg a labdarúgó-világbajnokság döntőjét. A Nemzeti Sportnak adott interjúban a kormányfő elárulja, hogy a döntőben is a horvátoknak szorít, és amondó, hogy a torna egyik legkisebb országának sikere nekünk, magyaroknak is reményt adhat.