EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Külföld

Robbanás a szentpétervári metróban, rengeteg halott – Videó!

Robbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán hétfőn, az első adatok szerint tízen meghaltak, többen megsérültek – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az incidens okát hivatlosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették. A televízió szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint a Szennaja Ploscsagy metrómegállóhoz több tűzoltóautó érkezett. Több metrómegállót lezártak.


A helyi hatóságok tájékoztatása szerint legalább tíz ember meghalt és legalább ötvenen megsérültek, közöttük sok a gyerek.

Putyin: egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a szentpétervári metróban hétfőn bekövetkezett robbanásokat. Az orosz elnök közölte, hogy több lehetséges okot vizsgálnak, köztük terrorcselekmény elkövetését is. Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.
Moszkvában a metróhálózatban a szentpétervári események hatására fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Metro-robbanas /Fotó: Twitter

Találtak még egy pokolgépet egy harmadik szentpétervári metróállomáson

Fel nem robbant pokolgépet találtak a szentpétervári metró egy harmadik állomásán hétfőn, miután a földalattin robbanás történt – értesült az Interfax hírügynökség.  A fel nem robbant pokolgépet a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták.

Kapcsolódó Cikkek