2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nyíregyháza

Ronett humorát értékelte a zsűri

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tehetséges diákja, Radvánszki Ronett idén negyedik alkalommal indult a Nemzetközi Angol Szónokversenyen, amelynek országos fordulójában harmadszor szerepelt. A türelem és a szorgalmas felkészülés meghozta gyümölcsét – a fiatal nyíregyházi lány végre felállhatott a brit nagykövetségen a dobogó legfelső fokára.

(Fotók: Radvánszki Ronett magángyűjteménye)

A Nemzetközi Angol Szónokversenyre komplex felkészülés szükséges. A kiváló angoltudás, -kiejtés itt alap, ezzel mindenki rendelkezik. Egy ötperces beszédet kell írni, amelynek a címe „To define is to limit”, ami ugye elég elvont. Arról szól, hogy ha definiálunk, meghatározunk dolgokat, érzéseket, saját magunkat vagy bármit a világon, akkor azzal korlátozzuk azokat. A versenyben az a pláne, hogy a beszéd elmondása után a zsűri tagjai kérdéseket tesznek fel, amelyekre ott helyben, gondolkodási idő nélkül kell improvizálni. A válasznak frappánsnak, kellő hosszúságúnak és szórakoztatónak kell lennie, anélkül esélye sincs a versenyzőnek – mesélte Ronett.


A nyíregyházi diáklány azt is elárulta a Lokál Extrának, hogy számos olyan ellenfele akadt, akik hosszas időt töltöttek külföldön, esetleg a szüleik angol anyanyelvűek, ezért kifejezetten büszke az eredményére. – Tavaly második voltam az országoson, és egy hajszál választott el a győzelemtől. Idén tehát nagyon akartam nyerni, és elképesztően boldog vagyok, hogy sikerült. Rengetegen segítettek, osztálytársak, családtagok, tanárok, de legfőképpen Vass Mihályné tanárnő, aki a barátom, a családom és a mesterem is egyben. Ő kísért el Budapestre az országos fordulóra, ő az, aki ilyenkor lelket tud önteni belém. Neki köszönhetek mindent. Eléggé nagy volt rajtam a nyomás, erős volt bennem a teljesítési vágy. Mert elég nagy volt a tét: a londoni világverseny – mondta.

A hihetetlenül erős mezőny és az izgatottság ellenére a felkészülés meghozta a várt eredményt, és Ronett lett a győztes. – A mezőny extrém volt, élvezettel és kissé idegesen hallgattam a jobbnál jobb beszédeket. Aztán kimondták, hogy én vagyok az a szerencsés, aki májusban Londonba utazhat, ahová a világ minden tájáról érkeznek versenyzők, akik már tényleg a legeslegjobbak. Megtiszteltetésnek érzem, hogy velük versenyezhetek, én képviselhetem Magyarországot. A magyar zsűri a természetességemet és a humoromat emelte ki, ami jólesett, mivel rengeteget dolgoztunk azért, hogy jól sikerüljön. Nagyon igyekezni fogok majd Londonban, hogy a maximumot nyújtsam. Szeretném, ha az emberek büszkék lennének rám – tette hozzá a kitartó fiatal.


(Fotók: Radvánszki Ronett magángyűjteménye)

(Fotók: Radvánszki Ronett magángyűjteménye)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.