2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Orbán: Győr sokat tett hozzá az ország gazdasági erejéhez

Győr sokat tett hozzá Magyarország gazdasági erejéhez, nemcsak adóforintokat, hanem magabiztosságot is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Modern városok program győri állomásán tartott sajtótájékoztatón, miután együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

A megállapodást ismertetve elmondta: be kell fejezni a győri körgyűrűt, felújítják a 8311-es számú utat, és új hídra is szükség van. Emellett ütemezetten megújulhat a Győri Nemzeti Színház és környéke, hangversenytermet és konferenciaközpontot építhetnek a városban, kerékpárutat alakítanak ki a megyeszékhely és Pannonhalma között, felújítják és összekötik a busz- és a vasútállomást – ennek részeként közúti alagút is épül -, új mentőállomást hoznak létre, és kibővítik a kórház parkolóját is – sorolta az intézkedéseket a kormányfő, hozzátéve, hogy sport- és szabadidőcélokra is biztosítanak forrást, illetve állami területet.


A tárgyaláson felmerült Győr és Dunaszerdahely összeköttetése négysávos úton; a magyarországi szakasz megépítésére Orbán Viktor ígéretet tett, a szlovák részről pedig tárgyalni fognak a pozsonyi kormánnyal.

Kiemelte a győri egyetem bővítését is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: “a mi kormányaink nem egyetemeket szoktak bezárni, hanem egyetemeket szoktak alapítani”.

Orbán Viktor “bezzegvárosnak” nevezte Győrt, hangsúlyozva, hogy Magyarország sikeres jövőjéhez szükség is van erős vidéki városokra.

Kapcsolódó Cikkek