EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Extra

Sarah Greene: Igazi feminista vagyok

Egy igazi vadóc, a mindig a kemény nő szerepébe bújó Sarah Greene lesz az ügyeletes hősnő, hiszen új sorozatában, az AXN-en futó Váltságdíjban egy sokat tapasztalt túsztárgyaló mellett ment meg életeket kedd esténként 22 órától. A Vikingek című széria Judithjaként és a Downton Abbey-ből ismertté vált színésznő a Lokálnak mesélt élményeiről és karakteréről.

Sarah Greene Fotó: instagram

Hamisítatlan túszdráma, gátlástalan bűnözők, kegyetlen sorozatgyilkosok és valódi hősök költöznek az AXN-re kedd esténként. A csatorna legújabb sorozata, a Váltságdíj egy olyan csapatot mutat be, amely életveszélyes krízishelyzetekben és a legösszetettebb túszdrámákban áll helyt. Sarah Greene alakítja a sorozat női főszereplőjét. – A karakterem egy igazi kemény nő, akire minden tekintetben fel lehet nézni. Szenvedélyes fiatal lány, aki a múltja egy részére keresi a választ a csapat tagjaként – kezdte a Lokálnak az ír származású színésznő, aki sokat tanult karakterétől. – Imádtam Maxine Carlsont megformálni, mert sokban hasonlítunk. Mindketten fontosnak tartjuk a nők szerepét ebben a férfiak uralta világban. Tőle lestem el, hogyan lássak át jobban az embereken, mi módon lehet a viselkedésükből úgy olvasni, hogy egy szót sem szólnak.
Sarah Greene a Váltságdíj Maxine-jának megformálása előtt a Vikingek című sorozatban tűnt fel, ahol szintén a modern és szabadságvágyó, újító nőt, Judithot alakította. – Hiszem, hogy azok a karakterek találnak meg, amelyek olyanok, amilyen részben én is vagyok. Igazi feministának tartom magam, szerintem ha nők vezetnék a világot, kevesebb háború lenne. Ha egyszer a távoli jövőben lesz egy lányom, neki is azokat az értékeket szeretném átadni, amelyek nekem is kulcsfontosságúak, mint például az együttérzés. Szerintem fontos, hogy igazán nyitott szemmel lássuk a körülöttünk lévő világot, hogy megértsünk más embereket, így könnyebb egymás mellett élni – mondta mosolyogva Sarah, aki úgy emlékszik vissza a Váltságdíj forgatására, mint élete egyik meghatározó élményére. – Mivel a sorozat valós történeteket dolgoz fel, sokszor embert próbáló volt átélni azokat a szituációkat, amelyek mással már megtörténhettek. Éppen ezért igyekeztünk mindennap valami vidámsággal feldobni a forgatásokat. Egyik este egy francia kisvárosban a lemenő nap fényében vacsoráztunk, és éppen szuperhold volt. Csodálatos látványt nyújtott, sohasem fogom elfelejteni. Akkor éreztem, hogy ez egy olyan különleges élmény, amely mindig meghatározó lesz számomra – mondta Sarah, aki ugyan még nem járt Magyarországon, de a vendégszeretetünkről már hallott. – Mindenki, akivel beszéltem és járt már Budapesten, csak áradozott róla. Nagyon szeretnék egyszer eljutni Magyarországra, megcsodálni a várost és kipróbálni a finom ételeket.


A történet középpontjában a sokat tapasztalt bűnügyi tárgyaló, Eric Beaumont (Luke Roberts) áll, aki társával (Sarah Greene) életveszélyes krízishelyzeteket old meg. Luke Roberts korábban olyan sikerfilmekben játszott, mint a Fekete vitorlák és a Trónok harca, míg Sarah Greene a Downton Abbey és a Londoni rémtörténetek című sorozatokban is bizonyított. Főhősünk mindenkinél jobban ismeri az emberrablók és bűnözők észjárását, így a legösszetettebb túsztárgyalások során is sikerrel jár, és olyan áldozatok életét is meg tudja menteni, akikét senki más nem tudná. Csapatával beutazza az egész világot, hogy segítséget nyújtsanak válsághelyzetbe jutott multinacionális cégeknek, a kormánynak vagy épp a kormány ügynökségeinek. A történet Laurent Combalbert hivatásos túsztárgyaló élete és munkássága alapján készült, akit szakmájában a világ legjobbjaként tartanak számon.

Fotó: AXN

Kapcsolódó Cikkek