EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XV.kerület

Segít a főváros a parkosításban

A fejlesztés után parkká változna a A Rákos út-Bezerédj utca sarka (fotó:bpxv.hu)

A fővárosi közgyűlés megszavazta a 2016-os Tér_Köz pályázatok eredményét.

A pályázat célja az volt, hogy olyan közterületek és középületek jöjjenek létre, amelyek bárki számára nyitva állnak és erősítik a közösségi életet. A közterületek esetében fontos a gyalogos- és kerékpárosbarát kialakítás és az akadálymentesség.  Kerületünkben a rákospalotai Rákos út korszerűsítésére két pályázatot is beadtak, viszont csak az egyik kapott – részleges – támogatást.

Ennek alapján a Népfelkelő, Bezerédj Pál és Dessewffy utcák kereszteződéseinek fejlesztése történne meg a gyalogosterületek bővítésével, fásítással, mintegy 100 millió forint támogatásból.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.