EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Senki sem kerül várólistára, aki bölcsibe iratkozik májusban!

A 2017–2018-as nevelési évre a beiratkozás a bölcsődékbe május 8–12-ig lesz. A szülők a felvételi kérelmüket egy héten keresztül reggel 8 órától délután 17 óráig adhatják be a Petőfi utcai bölcsődébe – tájékoztatta lapunkat Prenner Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék intézményvezetője.

Lassan kiürülnek a bölcsik
Fotó: Inhof András

Azokat a gyermekeket várják az intézményekbe, akik 2014. augusztus 31-e után születtek, akiknek Zalaegerszegre bejelentett állandó lakhelyük vagy tartózkodási helyük van, illetve életvitelszerűen a városunkban élnek. Fontos tudni, hogy a férőhelyek 15 százalékig vidéki kicsiket is felvehetnek, de csak abban az esetben, ha a zalaegerszegi családok felvételi igényét ki tudták elégíteni. A felvételi kérelem nyomtatványa bármelyik bölcsődében elérhető, illetve letölthető és kinyomtatható a honlapról is. Szükséges még a gyermek, illetve a törvényes képviselő lakcímkártyája is, valamint munkáltatói igazolás, abban az esetben, ha a szülők dolgoznak, illetve a felvételi kérelemnek az előnyt, kedvezményt képező igazolásai is. Például előnyt élveznek az egyedülálló szülők gyermekei, illetve a nagycsaládosok – az ő esetükben az emelt családi pótlékról kell igazolást bemutatni – és természetesen a gyermekvédelemben részesülők is, esetükben a határozatot is hoznia kell a szülőnek. Amennyiben sajátos nevelési igényű piciről van szó, a szakértői bizottság szakvéleményére is szükség van. Prenner Zsuzsa elmondta, április, május tájékán telt ház van a bölcsődékben, egyedül a Napsugár bölcsődében van még férőhely, de augusztustól, illetve szeptembertől, az óvoda beindulásától felszabadulnak a férőhelyek.


Már zajlanak a bölcsikóstolgatók, mégis nagyon sok szülő kétségbeesik, hogy sikerül-e gyermeke felvétele. Az intézményvezető mindenkit megnyugtat, hogy akik a májusi felvételi eljárásban jelentkeznek, a tapasztalatok szerint számukra maradéktalanul lesz hely a bölcsődékben, közülük senki sem kerül várólistára, az csak év közben fordulhat elő!

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.