EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Salgótarján

Sétával művelődtek

Salgótarján minden évben kapcsolódik az országos rendezvényekhez. Idén a megyeszékhelyen a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és a Zenthe Ferenc Színház jóvoltából különösen sokszínű programok várták az irodalomkedvelőket. A költészet napi események kapcsolódtak a „95 éve város Salgótarján” emlékévhez is.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár „A költészet 95 sora – Sétáljon velünk a Versek Útján” címmel szervezett rendhagyó programot, amely során egy sétát tettek a könyvtártól a művelődési központig, s közben helyi irodalmárok mondták el költeményeiket. Egy-egy megállónál verset mondott Paróczai Csaba költő, Handó Péter író, Bajczárné Gyenes Erzsébet pedagógus, Kupcsulik Ágnes költő és Szávai Attila író is. A Radnóti-szobornál Dániel Zoltán alpolgármester mondott ünnepi beszédet. A záró „versmegállónál” pedig átadták a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (SITI) „Születésnapomra” című alkotói pályázatának díjait. Erre a napra a SITI verseket rejtett el a belvárosban, szám szerint 95-öt, s ezek megkeresésére hirdetett egynapos játékos versenyt, a díjak mozijegyek voltak.


A Sétáljon velünk a Versek Útján című program megállóinál helyi irodalmárok legszebb műveit hallgathatták meg a résztvevők fotó: Balassi Bálint Megyei Könyvtár

A Kamaraszerda keretében a Zenthe Szalonban rendhagyó versfelolvasó délutánt tartottak a helyi színház művészei. Itt verses étlapról választhattak a vendégek, így dönthették el ők, hogy mely versek hangozzanak el a felolvasás során.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.