2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

A miniszterelnök megvédte a magyarokat Brüsszelben, miközben a magyar baloldal ott is csak a hazáját támadta – közölte tegnap Halász János, a Fidesz frakció-szóvivője, aki szerint az is kiderült: Soros nem a CEU, hanem a bevándorláspolitika miatt támadja a magyar kormányt.

– Soros György és Brüsszel szándékai azonosak, migránsokkal akarják elárasztani Európát és ránk akarják erőltetni a brüsszeli bevándorláspolitikát. Azt akarják, hogy fogadjuk be a migránsokat, bontsuk le a határzárat, a kerítést és fogadjuk el a migránskvótát – fogalmazott a Magyarországról folytatott európai parlamenti vita kapcsán a Fidesz frakció-szóvivője. Halász János hangsúlyozta: erre bizonyíték, hogy Brüsszel „tárt karokkal fogadja” Soros Györgyöt, annak ellenére, hogy az eurót is támadta, sőt, az angol font elleni spekulációjával britek millióinak tett keresztbe. Halász emlékeztetett arra, hogy Soros György magyar bankot is támadott a devizahitel-válság idején.


Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben /Fotó: MTI – Miniszterelnöki Sajtóiroda /     Szecsődi Balázs

– Mivel Brüsszelben így is örömmel fogadják Sorost – utalt Halász Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének csütörtöki találkozójára Soros Györggyel –, ez egyértelműen azt jelzi: a magyar kormányzat elleni támadások nem a felsőoktatási törvény módosításához köthetőek. Azok valódi célja, hogy minden eszközzel befolyásolni igyekezzenek a magyar migrációs politikát, ami ellentétes Soros György bevallott céljával, miszerint évente egymillió migránst hozzanak Európába.

/Fotó: Csudai Sándor

– Ehhez minden szinten minden eszközt, minden Soros által finanszírozott szervezetet, brüsszeli szövetségest és minden más témát is megmozgatnak – szögezte le Halász János, aki azt is hozzátette, hogy a Fidesz a legnagyobb nyomásgyakorlás ellenére is kiáll a kormány bevándorláspolitikája mellett. – Nem akarjuk, hogy Brüsszel és Soros migránsokkal árassza el hazánkat – jelentette ki a frakcióvezető.


Akik kiálltak mellettünk

Sógor Csaba, az RMDSZ EP-képviselője:

„Romániában évek óta a hatályos törvényekkel szembemenve működik a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetem, holott meg kéne alakulnia az önálló magyar egyetemnek. Ez a helyzet mégsem aggasztja sem Romániát, sem az Európai Uniót, ez az egyetem valamiért nem olyan fontos, mint a CEU.”

Matteo Salvini, a Nemzetek és Szabadság Európája olasz EP-frakcióvezetője:

„Ötszázmillió embert marionettbábok kormányoznak Európában. (…) A terroristák halomra ölik az embereket Európában, miközben azzal foglalkozunk, hogy Magyarországot pellengérre állítsuk.”
Zdzislaw Krasnodebski professzor, a lengyel Jog és Igazságosság párt EP-képviselője:

„Minket, lengyeleket, magyarokat, szlovákokat nem kell tanítgatni arról, mi a demokrácia, tudjuk mi azt jól. Minden országnak saját joga, hogy szabályozza a saját oktatásügyét. Magyarország hozzájárulása nélkül létre sem jöhetett volna ez az egyetem, amelyhez hasonló Németországban, Franciaországban, Olaszországban nem működik, és nem véletlenül.”

Nem lesz kizárás           

Csattanós választ adott Manfred Weber azoknak, akik azt vizionálták, hogy az Európai Néppárt akár ki is léptetheti pártcsaládjából a Fideszt.

Manfred Weber

– A konzervatív politika a pártcsaládom, az Európai Néppárt (EPP) része, és nem hagyjuk senkinek, hogy tanácsokat osztogasson, ki tartozhat a pártszövetséghez és ki nem – zárta rövidre a kizárásról szóló álhíreket Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek