2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Simicska tiszteli és támogatja a Jobbikot

Minden álarc lehullt: Simicska Lajos nyíltan felvállalta, hogy támogatja a Jobbikot. Eközben az is kiderült, hogy a párt legújabb plakátkampányát a nagybirtokos-médiamogul hirdetőcége intézi, ő maga pedig a Blikk fotója szerint a hétvégén a Jobbik politikusával smúzolt egy kézilabdameccsen Veszprémben.

Vona és Simicska

Már kicsit sem leplezi, hogy teljes nadrágtartó-szélességgel támogatja a Jobbikot Simicska Lajos. A Blikk fotóján az látszik, hogy a nagyvállalkozó és – Jobbik-kétharmadot vizionáló – fia, Simicska Ádám egyaránt a szélsőjobboldali párt képviselőjelöltjével, Varga-Damm Andrával élvezte a hétvégi Veszprém–Zágráb kézilabda BL-meccset a veszprémi csarnok VIP-páholyában.


Varga-Damm csak nemrégiben csapódott a Jobbikhoz, korábban a volt MSZP-s Szili Katalin környékén is feltűnt. A jobbikos egyébként 2015-ben a PestiSrácoknak ismerte el, hogy 2006-ban egy korábbi és egy akkor is elkövetett szakmai szabálytalanság miatt kizárták a Magyar Ügyvédi Kamarából. Az interjúban Varga-Damm Andrea állítja: 2013 óta újra tagja a kamarának. A Lokál hétfőn megnézte a kamara honlapján lévő ügyvédkeresőt, ahol nem találtuk Varga-Damm Andrea nevét.

Vona Gábornál ugyanakkor nagyon is jól szerepel a jogi végzettségű, de ködös jogi hátterű jogásznő, hiszen a pártelnök korábban a devizahitelesek „Jean d’Arcjaként” igyekezett népszerűsíteni.


A nyilvánosan felvállalt közös szerepléseknél is ékesebben bizonyítja Simicska elkötelezettségét, hogy a 444.hu információi szerint a Jobbik legújabb plakátkampányához Simicska Lajos hirdetőcégeivel, a Publimont Hirdetésszervezővel és a Mahir Cityposter Kft.-vel állapodtak meg. Az internetes portál többször is kereste a Jobbikot az ügyben, de nem kaptak választ.

Tovább erősíti a Simicska és a Jobbik együttműködéséről szóló pletykákat, hogy fia után maga Simicska Lajos is nyíltan kiállt a párt mellett.

– Minden szimpátiám a Jobbiké – mondta hétvégén a hvg.hu-nak az oligarcha, aki szerint ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor más ezt nem tudja megtenni.

Varga Damm Andrea, Simicska Ádám és Simicska Lajos a Veszprém-Zágráb kézilabda mérkőzésen /FOTÓ: Blikk

Ismert: nem először derül ki kapcsolat a Jobbik és Simicska Lajos között. A milliárdos és Vona Gábor pártelnök már többször találkozott, Simicska médiabirodalma pedig az utóbbi időben feltűnően sok felületet biztosít a Jobbiknak. Simicska fia, Ádám – aki 25 évesen apja cégének, a Magyar Nemzet kiadójának társügyvezetője – a Zsurpubinak jobbikos kétharmadban reménykedett. A Magyar Nemzet pedig rendszeres megbízásokat ad a Jobbik-közeli Iránytű Intézetnek. A fentiekre is utalhatott a parlamentben korábban Orbán Viktor.

– Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak – mondta a miniszterelnök.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek