EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Külföld

Soros diktálja az EU migrációs politikáját

Több ponton is kísértetiesen hasonlítanak az Európai Parlament balliberális többséggel elfogadott, a migrációt újfent bátorító jelentésének megállapításai és Soros György 2015-ben megfogalmazott, a migránshelyzet kezelésére adott javaslatai.

A 888.hu számolt be elsőként arról, hogy az Európai Parlament (EP) képviselői április 5-én elfogadták a migrációval kapcsolatos, a magyar kormányzati politikával teljesen ellentétben lévő jelentést. Ezt egyébként az összes baloldali magyar képviselő – Szanyi Tibor és Ujhelyi István (MSZP), Niedermüller Péter és Molnár Csaba (DK), valamint Jávor Benedek (Párbeszéd) és Meszerics Tamás (LMP) – is megszavazta.

A jelentés kísérteties hasonlóságot mutat Soros György 2015-ös, a migrációs válság kezeléséhez adott kéretlen tanácsaival.

A migránsválság kezelésének tervét Sorostól szedték az EP-képviselők /Fotó: MTI

– Ki kellene alakítani biztonságos útvonalakat a menekültek számára Görögországból és Olaszországból a többi európai országba – írta akkor Soros a Marketwatch portálon. Az EP most azt javasolja, „hogy hozzák létre az áttelepítés uniós keretét, ugyanakkor kéri, hogy tegyenek további uniós szintű erőfeszítéseket a legális útvonalak létrehozására és megerősítésére, ami kiegészítené az áttelepítést”.

Soros a menekültek elosztásáról így ír: „Az egész ügy sikerének a kulcsa, hogy a menekültek egyrészt oda mehessenek, ahova akarnak, másrészt oda, ahol szükség van rájuk.” Az EP kísértetiesen hasonló jelentése szerint pedig elő kell segíteni a tagállamok közötti szolidaritás elvén alapuló közös európai migrációs politika létrehozását, amely megerősíti az unió külső határait és „biztosítja a biztonságos és rendezett, többek között körkörös migrációt lehetővé tevő jogszerű csatornákat”.

Félmeztelenre vetkőzött pakisztáni migránsok jelszavakat skandálnak a görög-macedón határon, az észak-görögországi Idomeni közelében /Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A 888.hu szerint az EP balliberális képviselői immár tagadhatatlanul Soros György kottájából játszanak. Ennek értelmében kimondják: „A jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Csaknem ötezer, 4971 polgári személy vesztette életét, és 8533 civil sebesült meg azóta, hogy 2015 márciusában, a külföldi beavatkozást követően fokozódtak a harcok Jemenben, ahol közel három éve pusztít a polgárháború – közölte pénteken Ravina Shamdasani, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője a hivatal saját számításaira hivatkozva.

 • Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.

 • Trump-Putyin találkozó júliusban?

  Trump-Putyin találkozó júliusban?

  A washingtoni Fehér Ház szóvivője nem zárja ki, hogy júliusban sor kerülhet Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára.