2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Soros mindent bevetett, mégsem jöttek tömegével a tüntetők

Soros György mindent megpróbált, bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott, de hiába, a tömeg elmaradt, kevesebben voltak a vártnál.

A milliárdos üzletember minden követ megmozgatott, hogy minél többen jöjjenek a budapesti tüntetésre, azonban a nagy tömeg elmaradt. A balliberális oldalak arról számoltak be, hogy milyen sokan vannak a vasárnapi, Soros-egyetem melletti tüntetésen, ám a szervezők sokkal több emberre számítottak – írja a Ripost.


A portál szerint Soros szervezkedésével egyetemben aktivisták százai segédkeztek abban, hogy minél többen jelenjenek meg. Buszok tucatjai szedték össze a szimpatizánsokat, Facebook-üzenetek, kör-emailek sokasága hívta fel a figyelmet a bulira, sőt azokban a közép-kelet-európai nagyvárosokban, ahol Soros szervezetei jelen vannak ingyen repülőjegyeket is osztogattak.

Ám mindez kudarcba fulladt. A befektetett energiához képest egyértelmű csalódás az összegyűltek létszáma, nagyon messze van az elvárttól. Ennél még Pukli István hívó szavára, a kockás inges tanártüntetésen is többen jelentek meg.

A kudarcot a szervezők sem tudták leplezni, a Ripost szerint egymás között ők is hangot adtak csalódottságuknak.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a vasárnapi tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek “gründolták”, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. A milliárdos üzletember szervezeti mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy “a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Németh úgy vélte: “nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.