EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

Soros mindent bevetett, mégsem jöttek tömegével a tüntetők

Soros György mindent megpróbált, bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott, de hiába, a tömeg elmaradt, kevesebben voltak a vártnál.

A milliárdos üzletember minden követ megmozgatott, hogy minél többen jöjjenek a budapesti tüntetésre, azonban a nagy tömeg elmaradt. A balliberális oldalak arról számoltak be, hogy milyen sokan vannak a vasárnapi, Soros-egyetem melletti tüntetésen, ám a szervezők sokkal több emberre számítottak – írja a Ripost.


A portál szerint Soros szervezkedésével egyetemben aktivisták százai segédkeztek abban, hogy minél többen jelenjenek meg. Buszok tucatjai szedték össze a szimpatizánsokat, Facebook-üzenetek, kör-emailek sokasága hívta fel a figyelmet a bulira, sőt azokban a közép-kelet-európai nagyvárosokban, ahol Soros szervezetei jelen vannak ingyen repülőjegyeket is osztogattak.

Ám mindez kudarcba fulladt. A befektetett energiához képest egyértelmű csalódás az összegyűltek létszáma, nagyon messze van az elvárttól. Ennél még Pukli István hívó szavára, a kockás inges tanártüntetésen is többen jelentek meg.

A kudarcot a szervezők sem tudták leplezni, a Ripost szerint egymás között ők is hangot adtak csalódottságuknak.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a vasárnapi tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek “gründolták”, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. A milliárdos üzletember szervezeti mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy “a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Németh úgy vélte: “nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.