EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Program XVIII.kerület

Sosem látott programkavalkáddal várja a nyarat Pestszentimre

Egyedülálló programsorozattal köszönti a májust Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerülete. A megújult Kossuth téren és környékén négynapos fesztivál veszi kezdetét április 28-án.

A kalandvágyók akár egy traktoron ülve kóstolhatják meg a Zöld-foki Köztársaság, Angola vagy Brazília hagyományos konyhájának egzotikus ételeit most hétvégén, miközben a néptánchagyományok legjavát tekinthetik meg néhány pörgős ABBA-szám után, esetleg egy cséplési bemutatóval zárva a napot.
Ehhez ráadásul Budapest határát sem kell elhagyni, a XVIII. kerület fesztiválsorozatán ugyanis mindezeket kipróbálhatják a nyárváró családok a hosszú hétvégén. Távoli országok gasztronómiája, a kerület gépgyártási hagyományai, veterán járművek, traktorfelvonulás, néptánc, ABBA, Santana, LGT és a Budapest Ragtime Band – csak néhány Pestszentlőrinc-Pestszentimre majálisának ajánlatai közül.
A programok már pénteken elkezdődnek: április 28. és május 1. között a kerületben először rendezik meg a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkádot, ahol a hagyományos magyar ételek mellett Angola, a Zöld-foki-szigetek, Brazília és Portugália egzotikus ízeivel találkozhatnak a gasztronómia szerelmesei. A négynapos rendezvény az egész családnak kínál programokat, az ételkülönlegességek mellett termelők és kézművesek termékeiből válogathatnak a látogatók, a gyerekeket pedig többek közt arcfestés, körhinta, ugrálóvár és pónilovaglás szórakoztatja majd.
A veterán autók, történelmi gépek rajongói a kilencedik alkalommal megrendezett Hofherr-Dutra Gépmajálison ismerhetik meg az egykor Kispest és Pestszentlőrinc határában működő, mintegy száz éven keresztül a legnagyobbnak számító üzem történetét. A Hofherr-Dutra Emléktársaság szervezte rendezvényen a legikonikusabb munkagépeket mutatja be a hagyományos traktoros felvonulás, de lesz veterán gép-, autó- és motorbemutató, a legkisebbeket pedig modellvasutazás és cséplési bemutató várja az egykori Hofherr-villában, az Új Tündérkert Étterem Parkjában.

A Tébláb Táncművészeti Alapítvány 25. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tébláb Néptáncfesztivált az ünnepi hétvégén. A negyedszázados történetre visszatekintő eseményen idén többek közt a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola csoportjának műsora, a Vajdasági Népkör, a Talentum és a Sziporkázó Gyermektáncegyüttes, illetve a Lashe Shave Zenekar, táncház, hajókirándulás és májusfaállítás jelzi majd a nyár közeledtét.
A Kossuth tér színpadán napközben világ-, és népzenei, valamint popegyüttesek váltják egymást, fellép többek közt az ABBA Feeling zenekar, a Santana Tribute Band, az LGT-emlékzenekar és a Budapest Ragtime Band is.

Kapcsolódó Cikkek