EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Békéscsaba

Sporttörténelmet írtak a csabai vívólányok

Újabb két kiemelkedő sportolót köszöntött Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Városházán. A magyar leány párbajtőrvívó-válogatott kadet korosztályban nyert Európa-bajnokságot Plovdivban, a válogatott két békéscsabai tagját, Petri Renátát és Kazár Dórát fogadta a városvezető.

Sporttörténelmi pillanat volt ez a győzelem, ugyanis soha még ilyen korosztályban magyar csapat nem nyert aranyérmet – árulta el Szarvas Péter. A felkészítő munkához Galli Zsolt edzőnek is gratulált a polgármester. Az Alföld Vívó Akadémiát eddig is rendszeresen támogatta a város, hiszen évről évre nagyszerű sportolókat nevel ki, ez a jövőben sem fog remélhetőleg változni.


Fotó: Fekete Róbert
Szartvas Péter polgármester, Kazár Dóra és Petri Renáta, Galli Zsolt edző

A két lánnyal folytatott beszélgetés során a polgármester érdeklődött az iskolai körülményeikről, arról, hogy a tanulmányaik tekintetében nem jelent-e gondot a heti ötszöri edzés és az egyéni foglalkozások. Majd Galli Zsolt még hozzátette, nem sokon múlt, hogy egy harmadik lány is itt üljön, Dékány Kinga ugyanis két korosztályban is a magyar csapat tartalékja volt. Az új szezonban viszont a két lány sportolói karrierje is új szakaszba lép, feljebb kerülnek egy korosztállyal és juniorként folytatják a versenyzést.

Fotó: Fekete Róbert
Kazár Dóra és Petri Renáta

A köszöntő után Szarvas Péter arról is beszámolt, hogy bár a vívásban komoly olimpiai sikereket értek el a magyar sportolók, mégis kicsit árnyékban van. Pedig ilyen sikereket csak rendszeres és kitartó munkával, a sportág iránti alázattal lehet elérni. Ezért is tartotta fontosnak a csabai vívók köszöntését, hogy érezzék a város irántuk érzett tiszteletét, megbecsülését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.