EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld Szeged

Szabó Bálint: Botka László is nyakig sáros

Csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a járási ügyészségen a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban. A céget annak felszámolásáig vezető férfi jelenleg a Botka-féle önkormányzat egyik gazdasági társasága által működtetett szegedi repülőtér igazgatója.

Talicskával ment a szegedi repülőtérre Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki a 433 Szeviép-károsult közül nyolcvanhetet képvisel. A Szegedi Közlekedési Kft. által üzemeltetett repülőtérnek nincs köze az építőipari vállalat csődjéhez és a jelenleg is folyó perhez, ám a repülési üzletágat irányító Báló Tamás, Ujhelyi István MSZP-s politikus volt sofőrje az egyik Szeviép-leányvállalatot, a Biztonsági Üzem Kft.-t vezette, amely társaság 2008 és 2010 között az ügyészség szerint több mint 428 millió forintot kapott kölcsönként, ami nem térült meg, a céget pedig felszámolták. Ezért az összegért ment talicskával a reptérre Szabó Bálint. A jogász a Lokál Extra Szegednek elárulta, hogy a Biztonsági Üzem Kft.-vel kapcsolatban csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést a járási ügyészségen.


Egyébiránt Magyarország legnagyobb közéleti bűncselekményének titulálta a Szeviép-ügyet, amelyben 433 vállalkozót károsítottak meg 10,5 milliárd forinttal.

– Büntető- és polgári jogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy Botka László nyakig sáros a Szeviép-ügyben, az önkormányzat a helyi szocialistákkal együtt nyakig benne van ebben – közölte Szabó Bálint.


A jogász emlékeztetett, hogy az ügyészség a három volt Szeviép-vezért különösen jelentős értékre elkövetett csődbűntettel vádolja, és a vádiratban az is olvasható, hogy a Szeviép Zrt. 2008. május 19. és 2010. április 26. között, a cég fizetési nehézségeinek kezdetétől a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetbe kerülésének és a tényleges fizetésképtelenségének idején keresztül a csődeljárás kezdetéig heti-havi rendszerességgel folyósított kölcsönöket a Biztonsági Üzem Kft.-nek, amely a Szeviép százszázalékos tulajdonában állt.

Báló: Pénzkitalicskázásról szó sem volt

A szegedi repülőteret vezető Báló Tamás úgy reagált, tartja korábbi állításait, a Biztonsági Üzem Kft. felszámolásánál semmilyen szabálytalanságot nem tártak fel.

– Magyarán több mint 428 millió forintot talicskáztak ki a Szeviéptől Ujhelyi István volt sofőrjének a segédletével, ami botrányos – összegzett a jogász.

Emlékeztetett, amikor Ujhelyi 2008-ban lemondott államtitkári posztjáról, sofőrjét nem sokkal később az említett Szeviép-leányvállalat élére „ültette”, majd a 2010-es választások után csődbe ment a Szeviép Zrt., akárcsak a Biztonsági Üzem Kft., a férfit pedig később pályáztatás nélkül a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő reptér vezetőjének nevezték ki Botka Lászlóék.

Kapcsolódó Cikkek