EUR: 325,78 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Száz migránst csempésztek külföldre

Két hónap alatt száz migránst csempészett Magyarországról külföldre egy marokkói, afgán, egyiptomi és tunéziai bűnözőkből álló banda. A négy férfi ellen most a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat.

Dr. Kondákor Ferenc, Zala megye főügyésze arról tájékoztatta a Lokál Extrát, hogy a vádirat szerint az elkövetők tavaly tavasszal 16 alkalommal szervezték meg összesen legalább 100 illegális határátlépő külföldre juttatását. A bűnszervezet tagjai a bicskei menekültszálláson tartózkodó, az Európai Unióban érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező menekülteket fejenként 150–300 euróért vitték furgonnal Ausztriába és Olaszországba. Az embercsempészéshez használt járműnek ablakai nem voltak, a banda tagjai a jármű rakterében alkalmanként 20-30 migránst zsúfoltak össze, ami számukra testi-lelki gyötrelemmel járt.


A közelmúltban megszigorított határellenőrzés tovább nehezíti a bűnbandák tevékenységét (Fotó: Kanizsai Médiaház)

A bűnszervezet tagjai közül egynek a migránsok felkutatása és Budapestre irányítása, továbbá a közvetítőkkel való kapcsolattartás volt a feladata, a többiek a szállítást végezték, úgy, hogy egyikük a csempészett embereket vivő furgont kísérte személyautóval, miközben feltérképezte az útvonalat, és biztosította, hogy az esetleges rendőri intézkedést elkerüljék.

Az előzetes letartóztatásban, illetőleg házi őrizetben lévő vádlottakkal szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és Magyarország területéről való kitiltást indítványozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.