2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Nagykanizsa

Száz migránst csempésztek külföldre

Két hónap alatt száz migránst csempészett Magyarországról külföldre egy marokkói, afgán, egyiptomi és tunéziai bűnözőkből álló banda. A négy férfi ellen most a Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat.

Dr. Kondákor Ferenc, Zala megye főügyésze arról tájékoztatta a Lokál Extrát, hogy a vádirat szerint az elkövetők tavaly tavasszal 16 alkalommal szervezték meg összesen legalább 100 illegális határátlépő külföldre juttatását. A bűnszervezet tagjai a bicskei menekültszálláson tartózkodó, az Európai Unióban érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező menekülteket fejenként 150–300 euróért vitték furgonnal Ausztriába és Olaszországba. Az embercsempészéshez használt járműnek ablakai nem voltak, a banda tagjai a jármű rakterében alkalmanként 20-30 migránst zsúfoltak össze, ami számukra testi-lelki gyötrelemmel járt.


A közelmúltban megszigorított határellenőrzés tovább nehezíti a bűnbandák tevékenységét (Fotó: Kanizsai Médiaház)

A bűnszervezet tagjai közül egynek a migránsok felkutatása és Budapestre irányítása, továbbá a közvetítőkkel való kapcsolattartás volt a feladata, a többiek a szállítást végezték, úgy, hogy egyikük a csempészett embereket vivő furgont kísérte személyautóval, miközben feltérképezte az útvonalat, és biztosította, hogy az esetleges rendőri intézkedést elkerüljék.

Az előzetes letartóztatásban, illetőleg házi őrizetben lévő vádlottakkal szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és Magyarország területéről való kitiltást indítványozott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.