EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Szekszárd

Szekszárdon ülésezett a szövetség

Fotó: Fazekas Zoltán

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Szekszárdon tartotta idei első közgyűlését a múlt csütörtökön és pénteken. Sok és fontos témát egyeztettek, tárgyaltak a részt vevő polgármesterek, állami vezetők. Brüsszel előírásai megnehezítik azt, hogy a rezsicsökkentés utáni áron végezzenek hulladékszállítási szolgáltatást Magyarországon, mondta Szita Károly, a szövetség elnöke, Kaposvár polgármestere.

Dr. Makai Martina, a kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár hozzátette, a jövő héten benyújtják a hulladékgazdálkodásról szóló törvény módosítását, és ezzel pontot tesznek a már zajló átalakítás végére. Borkai Zsolt győri polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke itt jelentette be, hogy ifjúsági olimpiai fesztivált rendez Magyarország még ebben az évben.


Ács Rezső, Szekszárd polgármestere házigazdaként köszöntötte az ülés résztvevőit, és bemutatta számukra, hogy városunk milyen komoly fejlődéssel büszkélkedhet, illetve beszélt a további elképzelésekről is. A képen Ács Rezső mellett Szita Károly és Borkai Zsolt látható.

Kapcsolódó Cikkek