EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Szellemek segítették át Détár Enikőt a váláson

Túlvilági erők segítségével vészelte át Rékasi Károlytól való válását Détár Enikő. A színésznő megosztotta a Lokál Extra olvasóival, milyen földöntúli praktikákat vetett be magánéleti kudarcainak megértéséért, illetve azért, hogy mára büszkén kijelenthesse: boldog párkapcsolatban él angoltanár szerelmével, Péterrel.

Détár Enikő, Turay Ida színház fotózás (Fotó: Máté Krisztián)

Egy válás sohasem könnyű egy férfi és egy nő életében, főleg, ha mindketten a nyilvánosság előtt élik az életüket. Détár Enikő négy évvel ezelőtt egy közel három évtizedes kapcsolatot zárt le volt férjével, Rékasi Károllyal. Mára mindketten megtalálták a boldogságukat új társaik mellett, azonban egy válás után az idáig vezető út sosem zökkenőmentes. Sokan a magányba vagy az önsajnálatba temetkeznek, új hobbit keresnek vagy a családjukra koncentrálnak.


Enikő maga is végigjárta a válás utáni gyásznak ezeket a fázisait, mire újra megtalálta önmagát. A színésznőnek most a Turay Ida Színház legújabb sikerdarabja, a Férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékában számos, a magánéletéből is ismerős szituációval kellett szembesülnie.

– A környezetemben a házasságok 60-70 százaléka sajnos válással végződött. Szerintem a gond ott van, hogy ma már mindannyian egyre többet akarunk az élettől, aztán ez valamikor sikerül, valamikor nem. A darab is arról szól, hogy mindenki másképp dolgozza fel a szakítást: van olyan karakter, aki még lát esélyt arra, hogy jobb legyen a kapcsolata volt férjével, valaki viszont végleg elhidegül tőle.


Emlékszem, amikor kimondtuk Karival a végét, én először nagyon sajnáltam magam. Akkoriban csak a két gyerekem, Gigi és Zsebi miatt keltem ki az ágyból, ők adtak értelmet az életemnek és erőt, hogy újra felépítsem magamat – mesélte Enikő.

A még mindig fantasztikus formában lévő művésznőnek nemcsak a megváltozott élethelyzetét, hanem az idő múlását is el kellett fogadnia, hiszen az életkor előrehaladtával a színésznőkre egyre kevesebb jó szerep vár.

– Racionális és spirituális segítőket is segítségül hívtam, hogy átvészeljem ezt az időszakot. Egy pszichológus szakember szembesített önmagammal és nyitotta fel szememet a saját és a kapcsolatom hibáira. Nyilván ez nem csak a válásra vonatkozott, hanem a szakmámra is, hiszen nehezen éltem meg, hogy egy színésznőre az életkora előrehaladtával egyre kevesebb jó feladat vár. Spirituális szempontból néhány, a szellemvilággal közelebbi kapcsolatban álló hallóhoz, látóhoz és kártyajóshoz is ellátogattam, hogy ezek az erők segítsenek jobban megértenem az életem változásait – mesélte Enikő, aki évek óta boldog kapcsolatban él együtt kedvesével, Péterrel és hamarosan beköltöznek közös, városszéli házukba.

Rékasi Károly Pikali Gerda A József Attila színház évadnyitója (Fotó: Máté Krisztián)

Rékasi Károly Pikali Gerda A József Attila színház évadnyitója (Fotó: Máté Krisztián)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!