EUR: 313,02 Ft
CHF: 272,29 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Szekszárd

Szembesülhet a fiatal a szörnyű következményekkel

Oktatófilm készült elsősorban a középiskolás diákok számára az „Értetek!” elnevezésű baleseti bemutatókból. Az elmúlt egy évben Szekszárdon, Dombóváron, Pakson és Tamásiban is voltak olyan utcai bemutatók, amelyek során szimulált diszkóbalesettel érzékeltették a nézőkkel, hogy milyen szörnyű következményei lehetnek, ha valaki alkohol, illetve tudatmódosító szerek hatása alatt ül volánhoz.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a rendőrség, a mentők, valamint a Vöröskereszt és a Balassa János Kórház közreműködésével megvalósult bemutatókat mintegy ötezren látták „élőben”. Ennél azonban a szervezők több fiatalhoz szeretnék eljuttatni az üzenetet, ezért ezekből az „Értetek!” elnevezésű bemutatókból oktatófilm készült. A filmet tartalmazó dvd-ket a napokban a Babits Mihály Kulturális Központban mutatták be és adták át több település vezetőjének, tankerületi igazgatóknak, hogy még szélesebb körben tudják elérni vele a diákokat. – A filmet még a nyári szünet előtt szeretnénk eljuttatni a megye oktatási intézményeibe, hogy a diákok osztályfőnöki óra keretében meg tudják nézni – mondta a rendezvényen dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató.


Képünk egy tavalyi utcai bemutatón készült
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.