EUR: 324,27 Ft
CHF: 278,88 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szekszárd

Szembesülhet a fiatal a szörnyű következményekkel

Oktatófilm készült elsősorban a középiskolás diákok számára az „Értetek!” elnevezésű baleseti bemutatókból. Az elmúlt egy évben Szekszárdon, Dombóváron, Pakson és Tamásiban is voltak olyan utcai bemutatók, amelyek során szimulált diszkóbalesettel érzékeltették a nézőkkel, hogy milyen szörnyű következményei lehetnek, ha valaki alkohol, illetve tudatmódosító szerek hatása alatt ül volánhoz.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a rendőrség, a mentők, valamint a Vöröskereszt és a Balassa János Kórház közreműködésével megvalósult bemutatókat mintegy ötezren látták „élőben”. Ennél azonban a szervezők több fiatalhoz szeretnék eljuttatni az üzenetet, ezért ezekből az „Értetek!” elnevezésű bemutatókból oktatófilm készült. A filmet tartalmazó dvd-ket a napokban a Babits Mihály Kulturális Központban mutatták be és adták át több település vezetőjének, tankerületi igazgatóknak, hogy még szélesebb körben tudják elérni vele a diákokat. – A filmet még a nyári szünet előtt szeretnénk eljuttatni a megye oktatási intézményeibe, hogy a diákok osztályfőnöki óra keretében meg tudják nézni – mondta a rendezvényen dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató.


Képünk egy tavalyi utcai bemutatón készült
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.