EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb XIII.kerület

Szemétkupacok fogadták az önkénteseket a Népszigeten

Az önkormányzat a Föld napja alkalmából nagytakarítást szervezett a Népszigeten. A jelentkezőket az időjárás nem fogadta kegyeibe, a szigetet átszelő utat és közvetlen környezetét sikerült kitakarítani.

A közkedvelt Népsziget minden tavasszal elkeserítő állapotban várja az önkéntes takarítókat, és ez most sem volt másként: az önkormányzat beszámolója szerint a szigetre vezető, éppen felújítás alatt álló gyalogoshíd lejárójánál kezdődő sétány környezetében rengeteg műanyag palack, pléhdoboz és papírhulladék volt szétszórva, míg a bokrok között, a kisebb tisztásokon üvegcserepek, háztartási hulladék, ócska matrac és kisebb-nagyobb, kiszuperált bútordarabok, használati tárgyak várták az önkénteseket. A rossz idő ellenére ezt a területet sikerült megtisztítani, de mivel a sziget vízparti részére már nem maradt idő, a szervezők az akció folytatását tervezik.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.