EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nagykanizsa

Szenzációs szereplés

Négy nap, négy érem, ráadásul ebből három arany. Szenzációsan teljesített Molnár Flóra a debreceni országos úszóbajnokságon, és a kanizsai olimpikon ennek köszönhetően három számban is biztos vb-résztvevő.

A Délzalai Vízmű SE versenyzője fantasztikusan kezdett az ob-n, hiszen a nyitónapon – maga mögé utasítva mások mellett Verrasztó Evelynt, Sasha Touretskit és Hosszú Katinkát – vb-szintidőt (25,41) úszva aranyérmet szerzett, másnap pedig megnyerte az 50 pillangót is (26,71).


Az 50 gyors trónján, balról Verrasztó Evelyn, jobbról Sasha Touretski (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

– Picit csalódott vagyok – fogalmazott a Magyar Úszó Szövetség portáljának a duplázó bajnok a pillangó után. – A célban azt hittem, 26,41-et mondanak be, ami országos csúcs lett volna, de kiderült, hogy rosszul hallottam, mert 71-et úsztam. Pedig szerettem volna csúcsot dönteni, A szintet úszni, de meglesz az is hamarosan!

Flóra a két medállal nem elégedett meg, a harmadik napon bronzérmet szerzett 100 gyorson. A fináléba az ötödik legjobb idővel jutott be, ahol aztán fantasztikus egyéni csúcsot úszott. Az 55,52-os eredmény a dobogó harmadik fokáig repítette, a kanizsai vízi villámot csak Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn tudta megelőzni ezen a napon.


A Délzalai Vízmű SE kiválósága a zárónapra is tartogatott szenzációpatront, ugyanis – ismét legyőzve például Hosszú Katinkát – megnyerte az 50 méteres mellúszást is, méghozzá a surranópályán, az 1-esen repesztve a célig.

– Az, hogy mellen nyertem, ráadásul az egyes pályán, igazi sokk még nekem is! – fogalmazott az eredményhirdetés után. – A gyors és a pillangó oké, de a mell még nekem is meglepetés. Bár szeretem ezt is, csak a háttól mentsen meg a Jóisten, viszont nem gondoltam volna, hogy ez is megy. Örülök, de nekem ez a maximum, ötvenen vagyok jó, erre alkalmas a szervezetem, százon már kezdek savasodni, úgyhogy ezen igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból.

Molnár Flóra a budapesti vb kvalifikációs időszakában kiváló teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően Sós Csaba szövetségi kapitány három számban is biztos világbajnoki résztvevőként jelölte meg a kanizsai versenyzőt a kerethirdetéskor. Az olimpikon rajkőre állhat 50 gyorson és pillangón, s tagja lesz a 4×100 méteres gyorsváltónak is, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn társaságában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.