2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Szezonstart a kőfejtőben

Megkezdődött a szezon a fertőrákosi kőfejtőben. A témapark és tanösvény már látogatható, sőt az idei szezon több rendhagyó programot is tartogat.

Húsvét hétvégéjén gyermekműsorral készülnek a szervezők, május 27-én, gyereknap alkalmából pedig A dzsungel könyve népszerű szereplőivel lehet majd „barlangolni”. Pünkösdkor népi játékok és bábszínház, a június 24-ére eső nyári napforduló éjszakáján komolyzenével kísért csillagászati ismertető várja az érdeklődőket. Előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a szezont egy nagyszabású koncert zárja szeptember 30-án.


Fotó: Torma Sándor

A tervek szerint az amerikai dzsesszgitáros, Stanley Jordan lép majd fel a világ egyik legjobb dobosának tartott, lövői születésű Horváth Kornéllal, valamint a kiváló művész Alegre Correával és Dörnyei Gábor dobossal. A Barlangszínházban június 15-én a Soproni Petőfi Színház Aida című musicaljével indul az évad.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.