2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Miskolc

Színpad és szerelem

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című zseniális vígjátékában egyszerre ír a szerelemről és a színpad hatalmáról. Két színműíró, Turai és Gál kedélyesen beszélgetnek új operettbemutatójuk fiatal és tehetséges komponistájával, Ádámmal, amikor a szomszéd szobában megszálló színésznőt, Annie-t – Ádám menyasszonyát és szerelmét – hallják veszekedni a produkció egyik színészével, korábbi szerelmével.

A vitából hallhatóan békülés lesz, és a fiatal zeneszerző ennek hallatán összeomlik. Turai tudja, hogy meg kell mentenie a fiút és vele az operettet is. Ehhez pedig minden írói tehetségére szüksége lesz. Görög László (b) Turai, Czakó Julianna (k) Annie, Gáspár Tibor (j) Almády szerepében látható a Miskolci Nemzeti Színház darabjában.

/Fotó: Vajda János – MTI

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.