EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Szobrot kapott Brenner János

December 15-én lesz hatvan éve, hogy a szombathelyi születésű Brenner János rábakethelyi káplánt a kommunista államhatalom brutális kegyetlenséggel meggyilkoltatta. Ezért Császár István egyházmegyei kormányzó a Szombathelyi Egyházmegyében Brenner János-emlékévet hirdetett.

Ebből az alkalomból, de egy korábbi ötlet – a Kajtár testvérpár felvetése – apropóján készítette el Veres Gábor a fiatal Brenner Jánost ábrázoló egész alakos szobrot. A mészkő alapzaton álló, bronzból készült alkotás megvalósítását egyrészt az 1956-os Emlékbizottság támogatásából, másrészt Kajtár Mária és Kajtár Ilona adományából fedezték. Brenner János szobra a róla elnevezett iskola előtt kapott helyet.

A Szombathelyi Egyházmegye vértanúsorsú papjának szobra a a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium udvarán Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.