EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szekszárd

Szombaton: Domaine Gróf Zichy futóverseny

Tizenegyedik alkalommal kerül sor a Domaine Gróf Zichy futóversenyre. Az időpont április 29., a helyszín a Garay tér. A szervezők lelkesedése töretlen.

– Eszünk ágában sincs az első évtized után hátradőlni, sőt – mondja Scherer Tamás, a Sportélmény Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Támogatóink sem ezt várják tőlünk. A cél továbbra is a tömeg aktivizálása, elsődlegesen az oktatási intézmények fiataljai, és nem csak Szekszárdon. Tavaly a főtámogatónknak köszönhetően már Hőgyészről, Bátaszékről és Tolnáról is utaztattunk gyerekeket a rendezvényre, 2017-ben Nagydorogról is szeretnénk indítani egy buszt, hogy az ott lakó fiatalok is lelkes résztvevői legyenek futóversenyünknek. Hagyomány, hogy a gyerekek nem fizetnek nevezési díjat. Emellett nagyon fontos, hogy a felnőttek jó példával járjanak elöl, számukra az idén 1/6 maratont, vagyis 7 kilométert tervezünk. Vagy váltóban csatlakozhatnak a futókhoz 4×1 kilométeren, családdal, barátokkal, munkatársakkal. Szokás szerint külön jutalomban részesül a legjobb családi váltó, a legjobb női váltó, valamint a legfiatalabb és legidősebb kvartett is. A nevezési díj ellenében idén először befutóérmet osztanak, további újdonság, hogy az emblémázott póló is új stílust kap. A dobogósok jutalmazása az évtizedes tradíciót követi: a gyerekeknek Petrits-mézeskalácsból készült érmek, a felnőtteknek Rács Róbert kerámiaérmei kerülnek a nyakukba.


Tavaly is nagy számban futottak a legfiatalabb korosztály tagjai
Fotó: Sportélmény Alapítvány

A futás érdekessége idén az, hogy 19 órakor kezdődik. Nemigen volt még a megyeszékhelyen, a megyében, talán még a régióban sem esti, villanyfényes futóverseny. Az önkéntes segítők szeretnének április utolsó szombatján a Garay téren ezernél több pólót, csokit, frissítőt, célegyenesmézest, fürdőbelépőt, Schwarzkopf ajándékot, a felnőttek között nemenként 50-50 palack Twickel bort átadni a célba érkezőknek. A pontos információk elérhetők a Facebookon, illetve az alapítvány honlapján: www.sportelmeny.hu.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.