EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Extra

Szűcs Judith: Alig várom az unokámat

Megható pillanatokra készül Szűcs Judith áprilisi  szuperkoncertjén. Az énekesnő közel húsz évvel ezelőtt elhunyt édesanyja előtt is tisztelegni kíván a színpadon. Judith a Lokál Extra olvasóival azt is megosztotta, hogy a mai napig vele van édesanyja szelleme élete legfontosabb pillanataiban.

Töretlen karrier, csillogás és számtalan eladott lemez: ez jellemezte 45 éven keresztül Szűcs Judith életét. A komolyzenén nevelkedett énekesnőnek egyszer azonban igen súlyos törést kellett átvészelnie a magánéletében: egy éven belül maradt egyedül a lányával, a most 31 éves Timivel és veszítette el szeretett édesanyját. A sorozatos tragédiák után született meg Judith legszenvedélyesebb dala, melyet hamarosan újra hallhatnak a rajongók az árpilisi, 45 év száguldás című szuperkoncertjén, melyet az Erkel Színházban tartanak.


Szűcs Judith

– A Táncolj még című dalra szerintem mindenki bulizott már legalább egyszer az életében, a Mondd, mit tegyek, hogy érezd azonban különleges számomra. Egy olyan korszakomban íródott, a kilencvenes évek közepén, amikor váltam a férjemtől, majd egy évvel később a legfőbb támaszom, az édesanyám is itthagyott minket. Ebben az időszakban sokat beszélgettünk a néhai Miklós Tibor szövegíró barátommal, akinél jobban senki nem tudta visszaadni, hogy pontosan mi zajlott akkoriban bennem.

Fotó:Mészáros Diána

Azóta sem volt ekkora törés az életemben: negyvenévesen egyedül maradtam egy akkor kilencéves kislánnyal, majd nem sokkal később az édesanyám is elment, de nem sírhattam, hiszen a nyilvánosság előtt éltem az életem. A mai napig nem tudok anyuról könnyek nélkül beszélni, pedig tudom, hogy a halála óta is figyel rám, velem van az életem legfontosabb pillanataiban. Föntről vigyáz rám, megerősít, ha kétségeim támadnának és terel az utamon – árulta el az énekesnő.


A nem mindennapi anya–lánya kapcsolat nemcsak Judith és édesanyja, de az énekesnő és nagylánya, Timi között is különleges. Judith a válás után egyedül fogott bele egy saját otthon építésébe, hogy túl a negyedik X-en újrakezdje az életét.

– Muszáj volt megrázni magam, anyu is ezt kívánta volna. Timi utána azt mondta nekem, hogy büszke rám, és tudják milyen az oroszlán: ha megdicsérik, még többet akar. Így élem azóta is az életemet. Az áprilisi nagykoncert után sem szeretnék tétlenkedni: terveim szerint turnéztatni szeretném a budapesti műsort számos magyar és szlovák városban, nem beszélve a nyári buliszezonról – osztotta meg terveit Judith, majd egy rejtett vágyát is elárulta a Lokál Extra olvasóinak.

– Nagyon kipróbálnám már, hogy milyen örömanyának és nagymamának lenni. Persze mindennek akkor jön el az ideje, amikor Timi lányom is úgy gondolja. Az unokázásról viszont már sokat álmodozom, mert sajnos nekem nem volt sok időm babázni a lányommal, de remélem, egy nap pótolhatom ezt az ő gyerekével egy kicsit.

Böngésszen tovább:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    A csíkszeredai Szőcs Renáta nemrég elbúcsúzott a TV2 Sztárban Sztár című műsorától, de egy percre sem áll meg: gőzerővel készül az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére.

  • Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor 12 év után a nyáron szakított. Míg a csinos műsorvezető legfrissebb fotóin csakúgy ragyog, addig a rádiósnak már nehezebben megy a továbblépés.