EUR: 323,44 Ft
CHF: 286,46 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Születésnapos a felfedezések háza

Öt éve már annak, hogy megnyitotta kapuit az érdeklődő közönség előtt Győrben a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Nem csoda, hiszen a város gazdag járműiparral büszkélkedhet, a hely pedig csak úgy vonzza a technikára fogékonyakat.

Mérnökök, kutatók, turisták, gyerekek fél évtizede kapnak inspirációt és műszaki élményeket a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban, ott, ahol a műszaki mobilitás gyorsan megújuló értékeit mutatják be a látogatóknak. Látványos fizikai kísérletek zajlanak, amelyet a gyermekek csodálattal figyelnek. Sokszor már-már úgy érezhetik magukat, mintha valóságos mágusok trükkjei elevenednének meg a szemük előtt.


A gyerekek sokszor szájtátva figyelik a tudományos bemutatókat
Fotó: GYP

Olyan diákokat is magával ragadnak a látottak, akik lehet, hogy az iskolában nem érdeklődnek annyira a tantárgy iránt, mint a Mobilisben. A születésnapos intézmény falai között viszont olyan tudományos, mégis gyakran mindennapi csodákat láthatnak, melyek az iskolai oktatásból kimaradnak. A születésnap apropóján most azok a kísérletek kerülnek újra sorra, amelyek eddig a legnépszerűbbek és legizgalmasabbak voltak.

Egy ilyen intézményt megalapítani sem könnyű, fenntartani, mindig új és új tartalommal megtölteni azonban még nehezebb és költségesebb küldetés. Az első öt év azonban bizonyította életképességét. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy olyan befektetésről van szó, amelyre áldozni kell, hiszen sikerei a jövőbe is mutatnak. A gyerekek játékosan tudományos szemléletformálásában, pályaorientációjában, az értékek tudatosításában komoly szerepet játszik a Mobilis, miközben az is tény: egyre több turistát vonz.


A Mobilis lényege és lételeme, hogy mindig aktuális, kapcsolódik a legfrissebb eseményekhez és az igényekhez. Jelen van a város járműiparában, oktatási, kulturális életében. Az intézményben dolgozó szakemberek pontosan tudják, mikor kell váltani, új feladat és program után nézni, így folyamatosan izgalmas, megújuló és mindig interaktív a kínálat, amely, reméljük, még sok-sok születésnapot fog megélni Győrben!

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.