EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XV.kerület

Szűréssel a bőrdaganat ellen

A megelőzés miatt fontos a szűrővizsgálat (A fotó illusztráció)

Áprilisban a kerületi egészségügyi szűrőprogram egyik kiemelt része az anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz.

Kerületünkben az Észak-pesti Kórházban már mindennap van bőrgyógyászati szakrendelés. Ebben a hónapban pedig keddenként este 6 és 8 óra között, valamint szerdánként reggel 10 és 12 óra között külön anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz, hiszen a bőrrák kialakulásának megelőzéséhez a legfontosabb a mielőbbi felfedezés.


Különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre azok, akik napérzékenyek vagy sok az anyajegyük, és azok is, akiknek a családjában már előfordult bőrrák.  A statisztikai adatok szerint hazánkban a bőrtumorok száma az elmúlt évtizedben megkétszereződött. Fontos, hogy bár a szűrővizsgálatra nem kell beutaló, időpontot kérni kell az 506-0178-as, az 506-0100-as, az 506-0105-ös és az 506 0149-es telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.