2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XV.kerület

Szűréssel a bőrdaganat ellen

A megelőzés miatt fontos a szűrővizsgálat (A fotó illusztráció)

Áprilisban a kerületi egészségügyi szűrőprogram egyik kiemelt része az anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz.

Kerületünkben az Észak-pesti Kórházban már mindennap van bőrgyógyászati szakrendelés. Ebben a hónapban pedig keddenként este 6 és 8 óra között, valamint szerdánként reggel 10 és 12 óra között külön anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz, hiszen a bőrrák kialakulásának megelőzéséhez a legfontosabb a mielőbbi felfedezés.


Különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre azok, akik napérzékenyek vagy sok az anyajegyük, és azok is, akiknek a családjában már előfordult bőrrák.  A statisztikai adatok szerint hazánkban a bőrtumorok száma az elmúlt évtizedben megkétszereződött. Fontos, hogy bár a szűrővizsgálatra nem kell beutaló, időpontot kérni kell az 506-0178-as, az 506-0100-as, az 506-0105-ös és az 506 0149-es telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.