EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,28 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XV.kerület

Szűréssel a bőrdaganat ellen

A megelőzés miatt fontos a szűrővizsgálat (A fotó illusztráció)

Áprilisban a kerületi egészségügyi szűrőprogram egyik kiemelt része az anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz.

Kerületünkben az Észak-pesti Kórházban már mindennap van bőrgyógyászati szakrendelés. Ebben a hónapban pedig keddenként este 6 és 8 óra között, valamint szerdánként reggel 10 és 12 óra között külön anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz, hiszen a bőrrák kialakulásának megelőzéséhez a legfontosabb a mielőbbi felfedezés.


Különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre azok, akik napérzékenyek vagy sok az anyajegyük, és azok is, akiknek a családjában már előfordult bőrrák.  A statisztikai adatok szerint hazánkban a bőrtumorok száma az elmúlt évtizedben megkétszereződött. Fontos, hogy bár a szűrővizsgálatra nem kell beutaló, időpontot kérni kell az 506-0178-as, az 506-0100-as, az 506-0105-ös és az 506 0149-es telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.