EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb XV.kerület

Szűréssel a bőrdaganat ellen

A megelőzés miatt fontos a szűrővizsgálat (A fotó illusztráció)

Áprilisban a kerületi egészségügyi szűrőprogram egyik kiemelt része az anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz.

Kerületünkben az Észak-pesti Kórházban már mindennap van bőrgyógyászati szakrendelés. Ebben a hónapban pedig keddenként este 6 és 8 óra között, valamint szerdánként reggel 10 és 12 óra között külön anyajegy- és bőrdaganatszűrés lesz, hiszen a bőrrák kialakulásának megelőzéséhez a legfontosabb a mielőbbi felfedezés.


Különösen fontos, hogy elmenjenek a szűrésre azok, akik napérzékenyek vagy sok az anyajegyük, és azok is, akiknek a családjában már előfordult bőrrák.  A statisztikai adatok szerint hazánkban a bőrtumorok száma az elmúlt évtizedben megkétszereződött. Fontos, hogy bár a szűrővizsgálatra nem kell beutaló, időpontot kérni kell az 506-0178-as, az 506-0100-as, az 506-0105-ös és az 506 0149-es telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.